15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUn polițist a fost lovit intenționat cu mașina. Tatăl șoferului lucrează la...

Un polițist a fost lovit intenționat cu mașina. Tatăl șoferului lucrează la Guvern. Ce spune Orban

Un polițist a fost lovit intenționat cu mașina de un șofer care fusese avertizat că staționează într-un loc nepermis, anunță Sindicatul European al Polițiștilor, Europol.

Incidentul s-a produs duminică, 29 noiembrie, în apropierea Gării de Nord din București. Șoferul agresor a reușit să fugă cu mașina, dar a fost capturat de Poliție imediat după aceea.

“Individul care a dat cu autoturismul peste polițist este beizadeaua unei persoane din Secretariatul General al Guvernului. Încep să fie date telefoane și se fac presiuni pentru a-l scoate vinovat pe polițist”, afirmă Europol, într-o postare pe Facebook.

Potrivit Europol, șoferul este cercetat, începând de luni, sub control judiciar, pe termen de 60 de zile.

Luni la amiază, premierul Orban a fost întrebat de ziariști cine este acel angajat al Secretariatului General al Guvernului (SGG) al cărui fiu l-a lovit cu mașina pe polițist.

“Acuma chiar nu cunosc fiecare angajat al Secretariatului General al Guvernului. Dar indiferent cine este acel cetăţean care a lovit un poliţist, el trebuie să suporte rigorile legii”, a răspuns premierul.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Alexandru Rafila are încredere în rezultatele anchetei de la Spitalul „ Sf. Pantelimon” din București

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că nu are niciun motiv să considere că rezultatele anchetei interne de la Spitalul "Sf. Pantelimon" nu...

Acumularea de gaze este o cauză posibilă a exploziei de la blocul din Craiova

Acumularea gaze este posibila cauză a exploziei produse miercuri seară la un bloc din Craiova, în urma căreia o persoană a murit și trei...

Demitere suspectă a vicepreședintelui grupului GRAMPET. Investitori ruși ar încerca să cumpere fabrici din România

Președintele grupului GRAMPET, Gruia Stoica, un foarte important transportator feroviar privat de marfă din România, a transmis că l-a demis pe vicepreședintele grupului, Călin...
Ultima oră
Pe aceeași temă