Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un patron de presă din Bulgaria, acuzat de corupție, a fost achitat

Organizaţia "Reporteri fără Frontiere" salută achitarea, în Bulgaria, a omului de afaceri Ivo Prokopiev, patronul unui grup de presă independent, care fusese anchetat pentru corupție.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 28.06.2020 - 22:40

Organizaţia occidentală "Reporteri fără Frontiere" (RSF) salută achitarea patronului de presă Ivo Prokopiev (49 de ani), dar subliniază că "semnalul transmis prin aceste acuzaţii este extrem de îngrijorător", a declarat Pauline Ades-Mével, purtătoare de cuvânt a RSF, prezentă la ultimele audieri din Bulgaria.

Două instituții de presă din grupul deținut de Ivo Prokopiev sunt site-ul de știri Dnevnik şi săptămânalul economic Capital, ambele fiind cunoscute pentru materialele lor de investigaţie şi pentru tonul lor critic faţă de guvernul de la Sofia. Site-ul https://cpj.org  precizează că Prokopiev a declarat că e nevinovat, că acuzațiile împotriva lui au motivație politică și că sunt menite să influențeze atitudinea critică a instituțiilor de media pe care le deține.

Decizia de achitare a lui Prokopiev a fost pronunțată în primă instanță, iar procurorii au anunțat că vor face recurs.

Comentarii