Un om de afaceri controversat vrea să preia acțiunile societății Electromontaj

Un om de afaceri controversat, Dragoș Bîlteanu, care are deja o condamnare penală, încearcă să preia acțiunile firmei Electromontaj S.A.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 26.12.2019 - 19:22

Dragoș Bîlteanu este un om de afaceri acuzat de un prejudiciu estimat între 13 și 20 de milioane de euro dar din care nu a restituit nimic, întrucât și-a recunoscut vinovăția, informează site-ul https://newstrack.ro.

Potrivit acestei surse, Dragoș Bîlteanu încearcă acum să preia acțiunile companiei Electromontaj. Procesul de preluare a acțiunilor s-ar derula prin intermediul lui Nicolae Gherguș, care este secretar al Consiliului de Administrație (CA) al Electromontaj.

Pentru atingerea acestui scop, circa 1.000 de persoane au primit deja propuneri de cesiune a acțiunilor Electromontaj din partea lui Nicolae Gherguș. Banii promiși în schimbul acțiunilor urmau să vină de la firma Predeal Investiții SRL, care este controlată, direct sau prin interpuși, de Dragoș Bîlteanu. În această schemă ar fi implicată și o societate offshore din Cipru, denumită Stintelo Limited, deținută de Gheorghe Bîlteanu - tatăl lui Dragoș Bîlteanu.

Acesta din urmă a fost condamnat, în anul 2019, la trei ani de închisoare cu suspendare, iar conform deciziei Curții de Apel din București, sentința a rămas definitivă. În cadrul anchetei penale, pentru a scăpa de executarea anilor de pușcărie, Dragoș Bîlteanu a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției.

Comentarii