Elena Udrea

Udrea: Se dau ordine procurorilor şi judecătorilor să facă lucrurile într-un fel sau în altul

Elena Udrea, fost ministru pe timpul președintelui Băsescu și fost politician PDL, susține că în acest moment "sistemul" le dă ordine magistraților, inclusiv celor de la ICCJ.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.01.2018 - 20:58

Fostul ministru Elena Udrea a făcut, vineri, aceste afirmații drept răspuns la zvonurile potrivit cărora ea ar urma, anul acesta, să fie arestată.

Elena Udrea susţine că acesta este un semnal care arată intenţia "sistemului" de a influenţa judecătorii Înaltei Curţi.

"Eu sunt într-o stare de spirit foarte bună. Fiind în vacanţă, am tot citit articole şi m-am gândit să dau o replică. În ce priveşte ce se întâmplă în procesul meu, asemeni altor procese ale unor personaje-ţintă, da, cred că în cazul meu, sistemul încearcă să inflenţeze judecătorii de la ÎCCJ şi cred că au şi reuşit. Aspectul scăpat pe pagina doamnei Dogioiu de către domnul Coldea mă face să cred că se încearcă influenţarea în cazul meu.", a declarat Elena Udrea, vineri seară, într-o intervenţie prin telefon la postul România TV.

"Făceam un calcul, se împlinesc 5 ani de când, pe 5 ianuarie 2013 domnul Dumbravă a sunat-o pe Alina Bica şi i-a cerut să meargă spre arestare cu un inculpat. Era un dosar în lucru al Alinei Bica, întâmplător eram cu ea la momentul acela. O sunase Dumbravă şi i-a cerut să meargă la arestare cu persoana respectivă. (...) Am spus asta la Comisia Juridică, am spus şi public, azi o spun încă o dată pentru că am văzut această scăpare a domnului Coldea, care probabil nervos de ce am spus, a vrut să îmi facă în sâc. (...) Din declaraţiile oficiale ale doamnei Bica aflăm că domnul Coldea îi cerea lucruri. Modul în care se făcea justiţie acum 5 ani se face şi astăzi în România: se dau ordine procurorilor şi judecătorilor să facă lucrurile într-un fel sau în altul.", a completat Udrea.

Comentarii