Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ucigașul pădurarului Liviu Pop a fost prins

Polițiștii l-au prins pe bărbatul suspectat că l-a ucis în octombrie 2019 pe pădurarul Liviu Pop.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.08.2020 - 20:56

În octombrie 2019, pădurarul Liviu Pop din județul Maramureș a fost ucis cu brutalitate de către un hoț pe care l-a prins că fura material lemnos.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au anunțat că ucigașul se află în arest. „La data de 10 august 2020, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o durată de 24 de ore faţă de un inculpat, pentru comiterea în concurs real a infracţiunilor de ultraj (în modalitatea omorului săvârşit împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu), tâlhărie calificată şi uz de armă fără drept”, se arată într-un comunicat transmis de Parchetul General.

Între timp, procurorii au dispus și arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

În ordonanţa de reţinere, procurorii au arătat că, pe 16 octombrie 2019, în jurul orei 19,45, în condiţii de noapte, în timp ce se afla în Pădurea Rogozului - Valea Hotarului, situată în raza oraşului maramureşean Târgu Lăpuş - sat Rogoz, inculpatul - în scopul sustragerii de material lemnos, în contextul depistării sale în flagrant de către victimă, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ, pentru a-şi asigura scăparea, dar şi pentru păstrarea bunului sustras - l-a ucis prin împuşcare pe pădurar cu arma aflată în acel moment în posesia şi dotarea acestuia.

Pădurarul Liviu Pop avea 30 de ani. El era angajat al Direcţiei Silvice Maramureş de şapte ani, era căsătorit şi avea trei copii.

Parchetul General a preluat în noiembrie 2019 ancheta în acest caz, după ce peste 30.000 de oameni au semnat o petiţie în care solicitau ca dosarul să fie mutat din Maramureş, deoarece existau suspiciuni că investigaţiile nu erau făcute imparţial.

În ultimii ani, au fost omorâți de hoții de lemn 6 pădurari, iar peste 650 de silvicultori au fost bătuți, amenințați cu moartea, atacați cu topoare, cuțite și chiar împușcați.

Comentarii