Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Tribunalul Prahova a dispus începerea procedurii falimentului pentru Asesoft Internaţional

Magistraţii Tribunalului Prahova au dispus intrarea în procedura generală a falimentului a SC Asesoft International SA. Hotărârea poate fi atacată cu apel în termen de şapte zile de la comunicare.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.03.2018 - 15:23

DNA a cerut într-un alt dosar interdicţia intrării în această procedură, a transmis Mediafax.

Potrivit Portalului instanţelor, magistraţii Tribunalului Prahova de la Sectia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal au admis cererea administratorului judiciar de intrare în procedura de faliment a societăţii Asesoft Internaţional, controlată de Sebastian Ghiţă, deşi DNA ceruse într-un alt dosar interdicţia intrării în această procedură.

“Dispune intrarea în procedura generală a falimentului a debitorului SC Asesoft International SA. (….). Desemnează în calitate de lichidator judiciar provizoriu pe CITR Filiala Bucureşti SPRL , care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art.64 din lege, cu o retribuţie de 1.500 lei (….) Dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al debitorului”, arată soluţia instanţei.

Sursa citată mai arată au fost fixate termene pentru pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor născute după data deschiderii procedurii, de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare a tabelului suplimentar al acestora, de depunere la tribunal a contestaţiilor la tabelul suplimentar, de soluţionare a contestaţiilor şi de întocmire a tabelului definitiv.

“Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Prahova, pentru efectuarea menţiunii, precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă”, mai scrie în soluţia dată de Tribunalul Prahova.

Totodată, s-a dispus şi sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare.

Soluţia, care este o hotărâre intermediară, este executorie, şi cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare.

Apelul se va depune la Tribunalul Prahova.

Anul trecut, Tribunalul Prahova a admis cererea DNA Ploieşti de interdicţie a iniţierii procedurilor de dizolvare sau lichidare privind SC Asesoft International SA şi SC Teamnet International SA, acuzate de complicitate la trafic de influenţă şi spălare a banilor, ambele în formă continuată. Măsura a fost prelungită şi este încă valabilă, după ce a fost emisă la sfârşitul lunii ianuarie pentru o perioadă de 60 de zile.

„Conform informării transmise de Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, firmele din grupul Asesoft au fost înfiinţate de Ghiţă Sebastian Aurelian şi s-au remarcat prin capacitatea de a obţine contracte bănoase cu statul, în domeniul IT. (…) Până la data de 14 februarie 2011, S.C. Asesoft International SA l-a avut ca acţionar majoritar pe Ghiţă Sebastian Aurelian, pentru ca, după această dată, să-şi cesioneze părţile sociale către Minasee Holdings LTD Cipru, companie de tip offshore deţinută 100% de Ghiţă Sebastian Aurelian", potrivit rechizitoriului întocmit de DNA.

Comentarii

loading...