21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăTeodosie, arhiepiscopul Tomisului, este urmărit penal într-un nou dosar al DNA Constanța

Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, este urmărit penal într-un nou dosar al DNA Constanța

UPDATE 15,00: DNA a anunțat, miercuri, într-un comunicat de presă, că procurorii au decis începerea urmării penale în cazul lui Teodosie Petrescu – arhiepiscop al Tomisului, “funcționar public în sensul legii penale”.

Potrivit comunicatului DNA, IPS Teodosie este acuzat de “inducerea în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă, abuz în serviciu în formă continuată”.

————————————————————

Înaintea lui Teodosie, alți doi preoți din Arhiepiscopia Tomisului fuseseră audiați, miercuri, de procurorii anticorupție.

Se pare că este vorba de un nou dosar al DNA în care implicat IPS Teodosie. Surse din Arhiepiscopia Tomisului au confirmat că IPS Teodosie a fost chemat la audieri, însă nu au putut preciza în ce calitate – de suspect sau de martor.

Într-un alt dosar, IPS Teodosie a fost trimis în judecată de procurorii DNA, sub acuzația că ar fi obţinut nelegal fonduri europene.

 
Potrivit DNA, în perioada 2010 – 2016, Teodosie Petrescu, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu ceilalţi inculpaţi, a folosit şi prezentat declaraţii false către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) în scopul de a primi fonduri europene.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă