20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăTeodor Meleșcanu a fost audiat din nou la DNA

Teodor Meleșcanu a fost audiat din nou la DNA

UPDATE: Imediat după ce a ieșit din sediul DNA, Teodor Meleșcanu le-a precizat jurnaliștilor că este „martor într-o anchetă despre care nu pot să vă spun nimic pentru că este o anchetă în curs”.

————————-

Teodor Meleşcanu, fost președinte al Senatului și fost ministru al Afacerilor Externe și al Apărării, s-a prezentat, joi, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Meleșcanu este audiat într-un dosar de corupţie în care ar avea calitatea de martor. Este posibil să fie vorba de același dosar în care Meleșcanu fusese audiat și acum patru luni, dosar legat de activitatea agentului guvernamental al României la CEDO. Agentul guvernamental era în subordinea lui Meleșcanu, în perioada în care acesta era ministru de Externe. 

Teodor Meleșcanu este de profesie jurist și a fost diplomat de carieră, începându-și activitatea în Ministerul Afacerilor Externe încă din perioada comunistă. După decembrie 1989, Meleșcanu a ocupat funcții cum ar fi cele de ministru de Externe, ministru al Apărării, director al SIE și președinte al Senatului. Pe plan politic, cea mai recentă decizie a lui Meleșcanu a fost aceea de a se înscrie în partidul condus de omul de afaceri Dan Voiculescu. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă