Televiziunea Română, anchetă internă în urma unor suspiciuni de colaborare cu SRI

S-a pornit o anchetă internă la TVR, după ce Ion Cristoiu a acuzat faptul că jurnalistul Alex Costache ar avea legături nefirești cu SRI. Acuzaţiile au apărut pe site-ul jurnalistului Ion Cristoiu, cristoiublog.ro. Cel acuzat este reporterul Alexandru Costache.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.02.2018 - 20:01

"Pe 30 ianuarie 2018, Serviciul Comunicare al TVR transmitea, în virtutea unei solicitări de informații publice, confirmarea că TVR efectuează o cercetare în legătură cu presupuse conexiuni între reporterul Televiziunii Publice, Alexandru Costache şi Serviciul Român de Informaţii. Informaţiile la care făcea referire TVR fuseseră postate online de fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, co-fondator al mișcării Inițiativa Civică “România 3.0”. În același timp, TVR confirma că prin decizia nr. 1163 din 20 decembrie 2017, Comitetul Director al Televiziunii Române nu a aprobat colaborarea lui Alexandru Costache cu site-ul “România curată”, fondat de unul din reprezentanții în România ai controversatului miliardar american George Soros: Alina Mungiu Pippidi (Open Society Foundations boards)", spune sursa citată.

Şi asta nu e tot. Se cere lămurirea cazului de către conducerea TVR şi a SRI. "Subiectul “acoperiților” din presă este unul vechi și sărac în nume pentru România. În plus, în pofida interdicției instituite de TVR pentru angajatul său, Mungiu Pipidi l-a menținut pe Costache în caseta redacțională de la “România curată”.

Altfel spus, un nou dublu- standard tipic sorosist- dacă nu ești de-al “lor”, atunci ești “penal” încă de când te-a umflat primul procuror DNA, iar dacă ești de-al “lor” și ai o problemă ridicată public în legătură cu deontologia, atunci musai că vei fi scuzat până la verdictul final. Păstrând proporțiile, dublul-standard gigant de la nivelul Christine Lagarde se regăsea în aceeași familie cu dublul- standard pitic, de la nivelul unui redactor al Televiziunii Publice din România. Prin sosirea în în Estul Europei a miliardarului George Soros și a legiunii sale de “multiculturaliști”- cărători de flipcharturi, a fost inaugurat un precept care i-ar fi umplut de invidie și pe inventatorii antici ai Democrației: democrația “lor”, a sorosiștilor, este întotdeauna “mai tare” decât democrația “altora”.

Clasicismul în viață de la TVR care, prin reporteri precum Al. Costache oferea concomitent comentarii și pe site-urile apropiate lui Soros și globaliștilor săi, a produs o multitudine de “titluri incisive”, ca o bună confirmare că reporterul a avut profesori buni", mai susţine sursa citată.

Comentarii