Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

"Sufrageria lui Oprea", faza pe fotbal. SRI, la un pas să facă și din fotbal un câmp tactic

Jurnalistul Dan Andronic reia seria amintirilor. El redă un dialog între George Maior și Florian Coldea, dialog în cadrul căruia Maior i-a spus lui Florian Coldea să nu implice SRI în alegerile din fotbal.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.03.2018 - 17:45

Jurnalistul Dan Andronic reia seria amintirilor, iar de data aceasta își aduce aminte despre un episod petrecut înainte de alegerile pentru șefia FRF. El redă un dialog între George Maior și Florian Coldea, dialog în cadrul căruia Maior i-a spus lui Florian Coldea să nu implice SRI în alegerile din fotbal.

”OPERAȚIUNEA "NOI SUNTEM STATUL", faza Sufrageriei pe fotbal.

Reiau seria amintirilor cu ceva haios. Zic eu

Era prin 2014, mă întâlneam cu George Maior, șeful SRI, un om de care eram apropiat, cu care "puneam" la cale diverse chestiuni, multe din ele cu valență istorică sau filosofică. Cât ne pricepeam și noi, acolo...

La un moment dat, în biroul lui vine gen. Florian Coldea. Își ia și el un pahar, vin roșu cu gheață și începem să discutăm despre fotbal. 
După câteva minute arunc o vorbă: 
- Văd că sunt alegeri la FRF și o să câștige un puști, Burleanu...
Știam de planul de schimbare a României prin raderea celor "vechi" și instalarea "omului nou", de implicarea Binomului, iar în cazul FRF auzisem că Burleanu este susținut de Vasile Dâncu și pe cale de consecință și de George. Ponta și Dragnea erau pe aceeași pagină, aș spune acum.
Burleanu avea profilul "Omului Nou", aveam oarecari bănuieli, vroiam să verific.

Maior, obișnuit cu stilul meu provocator, tace.
Hodoronc-tronc se vâră și gen. Florian Coldea în vorbă:
- Nu știu dacă o să câștige Burleanu, cred că are mai multe șanse Chivorchian...
Eu mă uit la el, ușor uimit. Nu prea știam cine-i Chivorchian, cred că era de la Bacău, fosta echipă a lui Hrebenciuc și Sechelariu. Mi se părea aiurea să aud că va câștiga alegerile la FRF. Măcar Burleanu era tânăr...

În acel moment îl văd pe George M. roșu la față spunându-i cu glas ridicat lui Coldea:
- Băi, nu vă băgați și aici! Ce căutați voi în fotbal (n.m. voi, adică partea operativă), ce vă interesează cine câștigă? Bineînțeles că o să câștige Burleanu.
La care Coldea a dat înapoi, vag ironic: 
- Nu ne băgăm...
Am trecut la politică.

O posibilă încheiere: Burleanu a câștigat. Chivorchian i-a dat voturile în turul doi lui Burleanu. Dâncu a câștigat. 
România "Omului Nou" înregistrase încă o victorie.

Sunt convins că totul este o întâmplare întâmplătoare, iar primele trei propoziții din paragraful de mai sus nu au nici o legătură cu procesul electoral de la FRF din 2014. Dar această discuție a existat!”, scrie Dan Andronic, pe pagina personală de Facebook.

Comentarii