Sorina Matei: "Daniel Morar este cel amenințat de Florian Coldea"

Matei susţine că personajul vizat de ameninţările fostului prim-adjunct al directorului SRI ar fi nimeni altul decât actualul judecător CCR, Daniel Morar. "Morar fiind unul dintre puținii oameni care știau cu exactitate cum s-a infiltrat SRI în Justiție", susţine jurnalista.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 05.04.2018 - 19:12

Jurnalistul Sorina Matei vine cu o reacţie furibundă, după mesajul codat transmis de Florian Coldea la finalul audierii sale în Comisia de Control a SRI. Matei susţine că personajul vizat de ameninţările fostului prim-adjunct al directorului SRI ar fi nimeni altul decât actualul judecător CCR, Daniel Morar. "Morar fiind unul dintre puținii oameni care știau cu exactitate cum s-a infiltrat SRI în Justiție", susţine jurnalista.

"În 2016, SRI/ Coldea credea, potrivit mai multor surse, după decizia 51 a CCR, că Daniel Morar este “Iuda”, pentru că a “trădat”, scoțând SRI din cercetarea penală, Morar fiind unul dintre puținii oameni care știau cu exactitate cum s-a infiltrat SRI în Justiție printr-o singură sintagmă “alte organe specializate ale statului”, pe care CCR a declarat-o neconstituțională. 
În 2018, domnul Coldea, public și în văzul întregii lumi, reia aceeași acuzație halucinantă la adresa lui Daniel Morar, după ce a văzut că Morar a vorbit, amenintandu-l pe Daniel Morar că “nu o să sfârșească bine”.
Să ameninți public un judecător CCR, fost șef al DNA, este efectiv nebunie curată!", a scris Sorina Matei pe Facebook.

Reacţia jurnalistului vine după ce Coldea a folosit povestea biblică a lui Iuda pentru a explica că există oameni care au trădat interesele statului român și a spus că acest lucru a vulnerabilizat instituțiile.

”Aș vrea să reamintesc și de un celebru personaj biblic, care în urmă cu 2000 de ani a trădat pentru 30 arginți. Ce dacă ulterior l-au apucat remușcările? Ca orice trădător, acesta a avut parte de un sfârșit tragic. Din aceste motive constat că unii în mod vizibil practică acest lucru cu interesele statului român, ba mai mult, fac un titlu de glorie din faptul că au trădat interesele statului și ale instituțiilor statului. Acești oameni afectează instituțiile statutului român și capacitatea de apărare a instituțiilor statului. Vă invit și pe această cale să reflectăm la povestea acestui personaj public.", a spus Florian Coldea.

Comentarii