Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sorina Matei

Sorina Matei: Cum s-a blocat o investigaţie jurnalistică la Digi 24, pe tema Cambridge Analytica

Jurnalista Sorina Matei a publicat critici extrem de dure la adresa site-ului Digi 24 şi a coordonatorului acestuia, Dan Turturică, informează ziarul Evenimentul Zilei.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 22.03.2018 - 09:23

"În plin scandal internaţional şi după ce au fost expuşi şi la Bucureşti, SCL/Cambridge Analytica şi consultantul american fac un pas înapoi şi operează "corecţii" pe contractul ce a luat ca ţintă lupta anticorupţie de la Bucureşti.

"Obiectivul nostru a fost să găsim mecanisme mai puternice de combatere a corupţiei în România şi cele mai bune practici din SUA". Contractul iniţial spunea însă altceva. În plus, pentru 2018, cele două companii îşi anunţă o nouă colaborare, nu mai prezintă datele contractului, dar firma americană de lobby susţine că în colaborare “agenda” maşinăriei de “psy ops”, SCL Social, a devenit una “politică”", explică jurnalista Sorina Matei, într-o postare pe blogul personal.

Persoana care deține SCL România este omul de afaceri Peter Imre.

Sorina Matei susţine că, în perioada în care a lucrat la Digi 24, i s-a blocat o investigaţie jurnalistică pe acest subiect, adică nu i-a fost publicat un articol de investigaţie pe site-ul Digi 24. La acel moment, şefului site-ului Digi 24, la care face aluzie Sorina Matei, era jurnalistul Dan Turturică.

 

Comentarii