Foto: Arhivă

Sindicatul militarilor în rezervă l-a dat în judecată pe Traian Băsescu

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) anunță că a intentat un proces împotriva Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) și a fostului președinte Traian Băsescu.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.12.2020 - 15:53

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) anunță, joi, că a intentat un proces împotriva Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) și a fostului președinte Traian Băsescu.

Ideea procesului a început acum doi ani, după o declarație a senatorului Traian Băsescu. Potrivit SCMD, acesta afirma, la acel moment, că este împotriva pensiilor speciale pentru că asemenea pensii sunt solicitate de cei care "dorm cu pușca în pat și de asta trebuie să aibă pensii speciale, uitând să ne spună că marea lor contribuție la securitatea României a fost că erau la munci agricole înainte de Revoluție, strângeau porumb prin Insula Mare a Brăilei".

Drept răspuns, imediat după aceea, SCMD a făcut o reclamație la CNCD împotriva lui Traian Băsescu. În anul 2020, CNCD a respins plângerea din anul 2018, pe motiv că declarația fostului șef al statului este permisă de libertatea de exprimare.

De aceea, SCMD se judecă acum și cu CNCD, nu doar cu Traian Băsescu.

"Spre deosebire de pensiile magistraților, pensiile militare de stat nu numai că nu sunt pensii speciale dar nici măcar pensii, fiind solde de rezervist", argumentează CNCD.

Comentarii