Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Magistrații români au făcut jocul “doamnei sechestrelor” Saguto

Jurnaliștii de la Lumea Justiției, dezvăluiri despre Magistrații români care au făcut jocul “doamnei sechestrelor” , nimeni alta decât fosta șefă a Tribunalului Palermo, Silvana Saguto implicată in 80 de capete de acuzare

Share

Redacția Online 0 comentarii

Actualizat: 11.09.2019 - 23:21

 

Conform presei italiene, in cadrul unui amplu dosar vizând zeci de persoane au fost puse sub acuzare 

  • Judecătoarea Silvana Saguto – președinta Tribunalului Civil si Penal din Palermo, cea care a cerut organelor judiciare romane, in repetate rânduri, instituirea de sechestre pe bunurile si acțiunile ECOREC SA
  • Soțul judecătoarei Silvana Saguto, demascat de autoritățile italiene ca fiind colaboratorul lichidatorului Cappellano Seminara, cu care împărțea roadele lichidărilor “ratificate” de judecătoarea Saguto.
  • Gaetano Cappellano Seminara – avocat si lichidator judiciar, administrator de sechestru confirmat de judecătoarea Silvana Saguto, cea care cerea magistraților romani sa instituie sechestru pe firmele de la groapa de gunoi Glina, printre care si ECOREC SA, pe baza rapoartelor lui Cappellano Seminara;

 

Gaetano Cappellano Seminara era investit in multe dosare chiar de judecătoarea Saguto sa recupereze banii mafiei italiene bănuiți ca au apartinut familiei Ciancimino.

Saguto este acuzata la Caltanissetta pentru gestionarea bunurilor confiscate de la mafie și numirea administratorilor judiciari pentru diverse infracțiuni, de la corupție la fals, de la abuz  la fraudă agravată. Cunoscută pentru temperamentul său impetuos și manierele abrupte, capabilă să spele șefi ca Totò Riina, fosta judecătoare, care a fost exilată în timp record de Consiliul Superior al Magistraturii după știrea anchetei împotriva sa, ar fi tratat ca simbolică lupta împotriva clanurilor/corupției. Potrivit urmăririi penale, ea ar fi favorizat și familia și prietenii, creând un adevărat cerc magic întreținut de „bunurile” confiscate de la șefii din Cosa Nostra.
 
În noaptea trecută am găsit din întâmplare jurnalul în care am pus biletele pe care le primeam în fiecare zi. Am fost înștiințată despre administratorii judiciari care trebuie sa fie numiți. Chiar de către colegii mei magistrați, care îmi transmiteau numele administratori lor judiciari. Voi preda ordinea de zi Curții ». Aceasta este dezvăluirea pe care fostul președinte al secției de măsuri preventive din Tribunalul Palermo, Silvana Saguto, a făcut-o în timpul audierii sale în procesul in care este inculpată. „Dar au fost și avocați care mi-au făcut rapoarte - a specificat Silvana Saguto -, ceream doar ca aceștia să fie persoane calificate, de încredere".

Legătura cu magistrații romani. Același șablon de la ECOREC.

Cunoscuta firma românească ECOREC SA – operatorul gropii de gunoi de la Glina, a fost adusa aproape in pragul falimentului de către autoritățile italiene si, atenție, mai grav, cele romane, si acuzata ani in sir de presa (pe baza informațiilor judiciare) ca ar fi spălat banii mafiei italiene, mai precis banii fostului primar din Palermo Don Vito Ciancimino, persoana care a decedat in urma cu mai mulți ani, suspectat ca ar fi fost unul din capii organizației Cosa Nostra. Vedeți
 
Mai mult, la 1 august 2014, judecătorii ICCJ Simona Daniela Encean, Anca Madalina Alexandrescu si Aurel Gheorghe Ilie au decis predarea către autoritățile italiene a directorului si acționarului majoritar al ECOREC SA Victor Dombrovschi (Dosar 413/2/2014), in baza unui mandat european de arestare, pentru o presupusa “tentativa la reciclare a bunurilor provenite din infracțiuni”, deși omul nu calcase in Italia, iar pretinsele fapte se petrecuseră doar in Romania, sub motivația ca: “...mandatul de arestare retine o situație care nu a fost recunoscuta de autoritățile din Romania... DNA a dispus prin Ordonanța din 06.11.2010 din dosarul 169/P/2010 neînceperea urmăririi penale, printre alții, fata de făptuitorul Dombrovschi Victor, pentru infracțiunile de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, in forma calificata si de evaziune fiscala... si prin Rezoluția din 20.04.2011 din dosarul 311/P/2010 DNA a dispus neînceperea urmăririi penale fata de făptuitorul Dombrovschi Victor pentru infracțiunile de spălarea banilor si de tentativa de obținerea pe nedrept de fonduri europene... iar prin Ordonanța din 11.07.2012, DIICOT a dispus neînceperea urmăririi penale, printre alții, fata de făptuitorul Dombrovschi Victor si Pileri Sergio, cu privire la infracțiunea de grup organizat.... de asemenea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 a dispus prin rezoluția din 13.09.2012, dosar 16702/P/2010 neînceperea urmăririi penale fata de făptuitorul Dombrovschi Victor pentru infracțiunile de gestiune frauduloasa, se asociere in vederea comiterii de infracțiuni, precum si pentru infracțiuni la legea societăților comerciale... Din economia dispozițiilor legale cuprinse in legea speciala – art. 85 si următoarele din Legea 302/2004, care reglementează executarea unui mandat european de arestare, rezulta ca rolul instanței romane, in aceasta procedura, se rezuma la verificarea condițiilor de forma ale mandatului... in speță mandatul a fost emis in faza de urmărire penala, mai precis in faza unor cercetări preliminare... dispune predarea persoanei solicitate Dombrovschi Victor către autoritățile judiciare italiene... Definitiva”.
 
Iată deci cum, un cetățean roman care ar fi trebuit sa beneficieze de dreptul la un proces echitabil garantat de art. 6 din CEDO si Constituția României care da întâietate aplicării tratatului internațional înaintea oricărei reglementari interne (art. 20) a fost arestat in tara lui si trimis in Italia pe o simpla alegație a unei firme italiene care a făcut o serie de plângeri penale in Romania, toate clasate de DNA si DIICOT pe lipsa de probe, si nicidecum pe verificarea minimala a acuzațiilor aduse. Doar pe simpla verificare a “condițiilor de forma” ale mandatului european de arestare intr-un dosar aflat in faza de cercetări preliminare. Pentru o fantezista acuzație de “tentativa la reciclare de produse care ar fi provenit din infracțiuni”. Oare cate state europene își arunca un cetățean după gratii, atât de ușor, la cererea altui stat? Cum au fost aparate drepturile omului in acest caz? Si ce miza a existat in spatele acestei afaceri, pentru a se elimina ECOREC de pe piața operatorilor de salubritate?
 
Administratorul judiciar impus la ECOREC pe mana cu judecătoarea Saguto si soțul acesteia. Toți sunt cu averile sub sechestru!
 
Si acum bomba! După ce ECOREC SA a fost denigrata in presa romana ca ar fi spălat banii mafiei italiene - iar multe din bunurile sale au stat din 2011 sub sechestru cerut de șefa Tribunalului din Palermo judecătoarea Silvana Saguto, sechestru autorizat la 9 septembrie 2011 de Tribunalul București Secția a II-a penala (judecător Mitu Stegaru) in dosarul 50918/3/2011 – judecătoarea Silvana Saguto supranumita “doamna sechestrelor” a fost inculpata de autoritățile judiciare italiene, alături de soțul ei Lorenzo Caramma, si avocatul Gaetano Cappellano Seminara, administratorul judiciar confirmat de judecătoarea Saguto la SIRCO SA si implicit si ECOREC SA, sub pretextul urmăririi “banilor mafioți” ai defunctului primar din Palermo Don Vito Ciancimino, scriu jurnalistii de la luju.ro

Comentarii

loading...