13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSile Cămătaru, condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare; Nuțu...

Sile Cămătaru, condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare; Nuțu Cămătaru – 5 ani și 5 luni

Inițial, Sile Cămătaru primise 7 ani la instanța de fond, pedeapsă scăzută cu doi ani de ÎCCJ.

În schimb, fratele său, Ion Balint zis “Nuțu Cămătaru”, a rămas cu pedeapsa de la Curtea de Apel București — de 5 ani și 5 luni închisoare cu executare.

În același dosar, Mario Nuțu Balint, fiul lui Sile Cămătaru, a primit 2 ani de închisoare cu suspendare.

De asemenea, Radu Cristian Roșca, unul din liderii clanului “Sportivilor”, a fost condamnat la 9 ani închisoare.

Alte condamnări: Alexandru Ionuț Stoica — 8 ani, Gabriel Robert Bușă — 5 ani și 6 luni, Marian Sârbu — 3 ani și 8 luni, Andrei Cristian Bădulă — 5 ani și 6 luni, Alexandru Vasile Răzvan — 7 ani și 6 luni, Adrian Răducu Bică — 5 ani, Adrian Lucian Preda — 5 ani și 6 luni.

Frații Ion Balint zis “Nuțu Cămătaru” și Vasile Balint zis “Sile Cămătaru”, precum și liderul clanului “Sportivilor”, Radu Cristian Roșca zis “Roșca”, au fost trimiși în judecată în iulie 2013, alături de alți 51 de interlopi, pentru săvârșirea de infracțiuni de violență.

Procurorii DIICOT au destructurat la acea vreme două dintre cele mai importante grupări infracționale constituite pe raza municipiului București și a județului Ilfov.

Grupările infracționale organizate, cunoscute sub denumirile “Cămătarii” și “Sportivii”, erau specializate în săvârșirea de infracțiuni de violență — șantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat și omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă letală fără drept.

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor grupărilor s-a desfășurat pe două paliere infracționale. Astfel, în perioada 2008 — 2012, membrii celor două grupări rivale au provocat în spațiul public conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremației la nivel infracțional în municipiul București, situații ce au avut drept consecință directă punerea în primejdie a vieții și integrității corporale a mai multor persoane.

Cele mai citite

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...
Ultima oră
Pe aceeași temă