Foto: Inquam Photos

Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, și-a dat demisia după ce a avut o întîlnire cu interlopii

Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, și-a anunțat, marți, demisia din funcția de inspector general al IGPR.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 01.09.2020 - 19:08

Chestorul principal Liviu Vasilescu și-a anunțat, marți, demisia din funcția de inspector general, șef al Inspectoratului General al Poliției Române.

Liviu Vasilescu a precizat că rămâne să lucreze ca ofițer de poliție în cadrul IGPR.

Demisia a fost anunțată de Liviu Vasilescu printr-o declarație televizată susținută de la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Nu se știe dacă ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, primise anterior cererea de demisie sau dacă o va primi abia ulterior.

Demisia șefului IGPR se produce după ce acesta a fost criticat pentru faptul că, acum o săptămână, s-a întâlnit, în mod deliberat, cu mai mulți lideri interlopi din clanul Duduianu.

Întâlnirea s-a produs în Sectorul 5, pe stradă, în fața unei biserici, nu într-un sediu al Poliției. Șeful Poliției a justificat întâlnirea prin faptul că a dorit să contribuie la dezamorsarea tensiunilor după moartea liderului interlop "Emi Pian". Imediat după această întîlnire nocturnă a avut loc înmormântarea lui "Emi Pian".

"A fost o operaţiune oficială, concretizată în toate documentele şi raportată. Noaptea am trimis un mesaj ca un reprezentant al familiei să vină şi să i se transmită că înmormântarea trebuie să înceapă la 8. Că nu putem permite să iasă scandal, lupte de stradă. Am cerut să fie adus un repezentant al familiei, i-am comunicat foarte clar că înmormântarea să fie la 8, nu a fost o negociere. Dacă voiam să mă ascund, stăteam în maşină, nu veneam cu maşina oficială. Nu a fost o acţiune ascunsă, sunt acţiuni care se fac”, a explicat chestorul principal Liviu Vasilescu la postul Antena 3. 

Liviu Vasilescu fusese numit inspector general al IGPR în august 2019. Anterior, Liviu Vasilescu a condus timp de un an Direcția Arme și Explozivi din IGPR, iar înainte de această funcție a fost, timp de trei ani, directorul Direcției Operațiuni Speciale (DOS) din cadrul IGPR.

Liviu Vasilescu a absolvit Academia de Poliție din București dar a urmat și cursuri la Academia FBI din Statele Unite.

Comentarii