9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăȘeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, și-a dat demisia după ce a avut...

Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, și-a dat demisia după ce a avut o întîlnire cu interlopii

Chestorul principal Liviu Vasilescu și-a anunțat, marți, demisia din funcția de inspector general, șef al Inspectoratului General al Poliției Române.

Liviu Vasilescu a precizat că rămâne să lucreze ca ofițer de poliție în cadrul IGPR.

Demisia a fost anunțată de Liviu Vasilescu printr-o declarație televizată susținută de la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Nu se știe dacă ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, primise anterior cererea de demisie sau dacă o va primi abia ulterior.

Demisia șefului IGPR se produce după ce acesta a fost criticat pentru faptul că, acum o săptămână, s-a întâlnit, în mod deliberat, cu mai mulți lideri interlopi din clanul Duduianu.

Întâlnirea s-a produs în Sectorul 5, pe stradă, în fața unei biserici, nu într-un sediu al Poliției. Șeful Poliției a justificat întâlnirea prin faptul că a dorit să contribuie la dezamorsarea tensiunilor după moartea liderului interlop “Emi Pian”. Imediat după această întîlnire nocturnă a avut loc înmormântarea lui “Emi Pian”.

“A fost o operaţiune oficială, concretizată în toate documentele şi raportată. Noaptea am trimis un mesaj ca un reprezentant al familiei să vină şi să i se transmită că înmormântarea trebuie să înceapă la 8. Că nu putem permite să iasă scandal, lupte de stradă. Am cerut să fie adus un repezentant al familiei, i-am comunicat foarte clar că înmormântarea să fie la 8, nu a fost o negociere. Dacă voiam să mă ascund, stăteam în maşină, nu veneam cu maşina oficială. Nu a fost o acţiune ascunsă, sunt acţiuni care se fac”, a explicat chestorul principal Liviu Vasilescu la postul Antena 3. 

Liviu Vasilescu fusese numit inspector general al IGPR în august 2019. Anterior, Liviu Vasilescu a condus timp de un an Direcția Arme și Explozivi din IGPR, iar înainte de această funcție a fost, timp de trei ani, directorul Direcției Operațiuni Speciale (DOS) din cadrul IGPR.

Liviu Vasilescu a absolvit Academia de Poliție din București dar a urmat și cursuri la Academia FBI din Statele Unite.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă