Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Colonelul Cucoș, în Kosovo (Foto: Jandarmeria Română)

Șeful jandarmilor de la mitingul din 10 august a fost trecut în rezervă

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat că l-a trecut în rezervă pe colonelul Sebastian Cucoș, cel care a condus intervenția Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018, din Piața Victoriei.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

06.03.2020 - 09:50

„Astăzi am luat o decizie foarte importantă. Având în vedere concluziile comisiei medicale de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne şi cererea ofiţerului în cauză, începând cu data de astăzi, colonelul Sebastian Cucoş a fost trecut în rezervă”, a declarat Marcel Vela, miercuri seară, într-o declarație de presă susținută la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Amintim că, la data de 10 august 2018, colonelul Sebastian Cucoș a fost comandantul efectivelor de jandarmi care au intervenit la așa-numitul “miting al diasporei”.

Funcția exercitată de colonelul Cucoş era, la acel moment, aceea de comandant interimar al Jandarmeriei Române. După data de 10 august 2018, când au început să apară indicii că intervenția jandarmilor a fost disproporționată, colonelului Cucoș nu i s-a mai prelungit interimatul ci a fost retrogradat pe funcția de prim-adjunct al șefului Jandarmeriei Române. În august 2019 a fost numit pe o funcție și mai mică, aceea de șef al Jandameriei Capitalei, iar în final a fost detașat la Jandarmeria din Buzău.

Ministrul Vela a sugerat că trecerea în rezervă a ofițerului Cucuș s-a făcut chiar la cererea acestuia, cerere bazată pe motive medicale. Potrivit unor surse neoficiale, ofițerul Cucoș se afla deja în concediu medical în momentul în care i s-a aprobat cererea de trecere în rezervă.

În prezent, Sebastian Cucoș este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată. Dosarul este instrumentat de procurorii DIICOT.

Comentarii