Stelian Ion (Foto: Facebook)

Secția Specială ar putea fi desființată peste două luni, anunță ministrul Justiției, Stelian Ion

Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (Secția Specială) ar putea fi desființată peste două luni, a anunțat ministrul Justiției, Stelian Ion.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.01.2021 - 11:00

Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), cunoscută și sub numele de Secția Specială, ar putea fi desființată în luna martie 2021, a anunțat noul ministru al Justiției, Stelian Ion (USR PLUS), la un post de televiziune.

El a precizat că luna martie e un moment potrivit pentru desființarea acestei unități a Ministerului Public, care este acuzată de ministrul Stelian Ion că a avut o activitate ineficientă - mai precis că a finalizat un număr foarte mic de dosare.

După momentul în care va fi desființată, dosarele aflate în lucru la SIIJ vor fi repartizate către alte unități de Parchet din teritoriu, a precizat ministrul Justiției.

După cum se știe, SIIJ a fost deseori acuzată nu doar de ineficiență ci și de faptul că, prin intermediul dosarelor care se întocmesc aici, se pot face presiuni politice asupra magistraților, care și-ar pierde, astfel, independența.

Comentarii