15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSebastian Ghiță:" Cetăţeanul Serghei Petruş nu există. E un fals!"

Sebastian Ghiță:” Cetăţeanul Serghei Petruş nu există. E un fals!”

Fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă, aflat în prezent în Serbia, a declarat, luni seară, într-o intervenţie la România TV, că şeful DNA Ploieşti, procurorul Lucian Onea, s-a autoincriminat, de fapt, în conferinţa de presă susţinută luni.

El a susţinut că denunţul din dosarul său este un fals şi că a început proceduri pentru a le prezenta judecătorilor sârbi “adevărul despre acele probe fabricate”, pe baza cărora a primit mandat de arestare şi cerere de extrădare. “Parchetul General va trebui să ne probeze. Nu mai au loc de întors. Orice putere ca a lui Kovesi e efemeră. Cum de nu aţi arestat-o pe Kovesi? I-aţi fost complici! Nu au scăpare cei de la Parchetul General!”, a spus Sebastian Ghiţă.

“Am urmărit coferinţa de presă a domnului Onea. A admis că vocea de pe înregistrări este vocea dânsului. Într-un acces de furie ne-a spus tuturor că ceea ce a semnat şi a trimis judecătorilor nu aparţine unui cetăţean din Moldova. Eu mă întreb cum a putut să se autoincrimineze în halul acela. Nu numai că acele tabele sunt false, dar principala legătură dintre aceste documente şi persoana mea sau Victor Ponta este făcută pe baza acelei scrisori falsificate. Nimic altceva din acel dosar nu ne spune că ar fi ceva legat de campania lui Ponta. Acest om a vrut să mintă judecătorii. Astăzi ne-a spus cu gura lui. Eu mă întreb dacă ei cred că vor scăpa cu un comunicat de presă”, a declarat Ghiţă, la România TV.

El a susţinut că denunţul împotriva sa a fost falsificat şi că acel cetăţean care l-a semnat, Serghei Petruş, nu există.

“Acel denunţ e făcut de un cetăţean. Poate fi pus din nou să dea o probă şi să i se expertizeze scrisul. Acel document e un fals. Acolo se spun o mulţime de poveşti. Că a lucrat pentru campania lui Ponta. Acel cetăţean Serghei Petruş nu există. E un fals. Nu e nici vreo identitate acoperită. Greşeala lui Onea asta e. A încercat să mintă prin omisiune. Parchetul General va trebui să ne probeze. Nu mai au loc de întors. Orice putere ca a lui Kovesi e efemeră. Cum de nu aţi arestat-o pe Kovesi? I-aţi fost complici! Nu au scăpare cei de la Parchetul General! Astăzi se fac de râs cu această ieşire publică istorică”, a susţinut Sebastian Ghiţă.

Ghiţă a mai susţinut că cererea de extrădare a sa a fost făcută pe denunţuri false şi că a început proceduri pentru a prezenta judecătorilor sârbi “adevărul despre acele probe fabricate”, pe baza cărora a primit mandat de arestare şi cerere de extrădare. 

Antena 3 a difuzat, duminică seară, o înregistrare cu fostul deputat PSD Vlad Cosma, care susţine că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea de la DNA Ploieşti ar fi încercat să facă dosare în baza unor “probe fabricate” pe numele unor politicieni şi oameni de afaceri, între care Sebastian Ghiţă. Vlad Cosma a susţinut, de asemenea, că şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, i-ar fi cerut să modifice documente şi probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar. 

Şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, a susţinut luni o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de fabricare şi plantare de probe lansate de fostul deputat. Onea a spus că DNA Ploieşti nu a falsificat niciodată probe şi a respectat întotdeauna legea. Procurorul a afirmat că procurorii structurii pe care o conduce au fost avertizaţi de persoane din anturajul lui Vlad Cosma că va urma un atac, ceea ce s-a şi întâmplat, dar nu vor ceda presiunilor, chiar dacă acestea sunt din ce în ce mai agresive. Şeful DNA Ploieşti a precizat că chiar astăzi a solicitat Inspecţiei Judiciare (IJ) să facă verificări, fiind în joc reputaţia procurorilor.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...
Ultima oră
Pe aceeași temă