Sebastian Ghiță (Foto: Arhivă)

Sebastian Ghiţă a făcut plângere penală împotriva lui Kovesi şi a DNA Ploieşti

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a depus, prin intermediul avocaţilor săi, o plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.02.2018 - 19:58

Fostul deputat Sebastian Ghiță, aflat în prezent în Serbia, a trnsmis această plângere penală în urma dezvăluirilor și a acuzațiilor formulate împotriva șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, și a unor procurori din DNA Ploiești, în cadrul unor emisiuni difuzate de postul Antena 3.

Unul dintre autorii acestor dezvăluiri este fostul deputat PSD Vlad Cosma, care susține că procurorii DNA Negulescu (în prezent suspendat) și Onea (procuror șef al DNA Ploiești) că au ”fabricat dosare”.

Parchetul a confirmat, printr-un comunicat de presă, că, în urma plângerilor formulate de Sebastian Ghiță, au fost demarate cercetări penale.

„Ca urmare a solicitărilor mass-media de a prezenta un punct de vedere în legătură cu relatările jurnalistice referitoare la o serie de aspecte vizând activitatea unor procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Structura Teritorială Ploiești, Biroul de informare și relații publice este abilitat să comunice următoarele:

Secția de urmărire penală și criminalistică efectuează cercetări într-o cauză penală constituită ca urmare a înregistrării unei plângeri penale și care vizează aspectele prezentate de către mass-media. Totodată, Inspecția Judiciară – din oficiu și la solicitarea președintelui Consiliului Superior al Magistraturii – efectuează verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare cu privire la aceleași aspecte.

Conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție are deplină încredere că atât investigația penală cât și verificările prealabile vor fi efectuate cu profesionalism și vor elucida aspectele semnalate în mass-media”.

Comentarii