10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSCANDALOS Fostul primar al Sectorului 1, George Pădure, este dator la chirie...

SCANDALOS Fostul primar al Sectorului 1, George Pădure, este dator la chirie și întreținere

În 2016, George Pădure, afacerist notoriu și politician, fost primar de sector, a închiriat un apartament de lux pe Șoseaua Nordului, în apropierea lacului Herăstrău. Apartamentul, pentru care omul de afaceri plătea între 1000 și 1200 de Euro lunar, fusese închiriat pentru partenera sa de viață, de la acea dată, practic a cincea sa soție, cu care, de altfel și are un băiat, acum în vârstă de 7 ani. Apartamentul fusese închiriat, inițial, pentru un an, înțelegerea dintre proprietari, Ștefan Aloman și mama acestuia, Iris Aloman, prelungindu-se pentru alți trei ani. Din decembrie 2019 Pădure a încetat să mai plătească, fără nicio explicație, chiria. Între timp, acumulase și datorie uriașă la întreținere, suma ridicându-se, pe ultimul an, la 13.500 de lei, datorie care sporea odată cu penalitățile.

Într-un Proces Verbal încheiat  fix cu un an în urmă, o recunoaștere a datoriei sale față de Iris Aloman, afaceristul scria și semna: „Eu, George Pădure predau apartamentul cu toate cheile necesare plus telecomanda și cheia de la cutia de scrisori. Datorez chirie pe două luni și întreținerea în sumă de 13.500 lei”

George Pădure, afacerist: „Eu, George Pădure, datorez dnei Aloman chirie pe două luni și întreținerea în sumă de 13.500 lei și costurile la Enel pe luna ianuarie, bani pe care îi voi achita rapid.”

În aceași declarație, Pădure mai scrie: „la acestea se adaugă și costurile lunii ianuarie 2020(întreținere ianuarie și Enel). Acestea vor fi achitate împreună cu chiria datorată în cel mai scurt timp posibil”.
Declarația în sine nu a fost, după cum avea să se dovedească, decât o capcană în care a căzut Iris Aloman.

Daniela Ioan, avocat: „Doamna Iris Aloman este hotărâtă și va face toate demersurile ca să-și recupereze, în Justiție, prejudiciul. În același timp, este șocată să constate că un fost primar de sector se poate preta la asemenea lucruri.”

Faptul că este dator 25.000 de lei, nu pare să-l deranjeze prea mult pe George Pădure. În decembrie afaceristul și-a lansat autobiografia, sub titlul „O viață cât zece”.George Pădure, în vârstă de 66 de ani, dă dovadă de sarcasm. Deși îi este dator 25.000 de lei, și-a invitat proprietara de la care a închiriat apartamentul, la lansarea autobiografiei.

Cartea, sub titlul „O viață cât zece și cum am fost urmărit de Traian Băsescu”, scoasă la Editura RAO și se află la vânzare în librării, la prețul de 45 de lei. La un tiraj de minim 1000 de exemplare aceasta înseamnă, dintr-un foc, 45 de mii de lei, aproape dublul sumei pe care afaceristul rău platnic o datorează doamnei Iris Aloman. Bineînțeles, Iris Aloman nu s-a dus la lansare și este de-a dreptul revoltată de tupeul afaceristului care îi este dator.

La începutul anului trecut, după ce a văzut că Pădure nu are de gând să-i dea banii și că o duce cu zăhărelul, Iris Aloman, de fapt fiul acesteia, Ștefan Aloman, pe numele căruia este apartamentul din Șoseaua Nordului, l-a dat în judecată pe afacerist ca să-și recupereze banii. În dosarul aflat pe rol la Judecătoria sectorului 1, în care reprezentant al familiei Aloman este avocata Daniela Ioan, se află și Procesul Verbal, întocmit pe 9 februarie anul trecut, în care George Pădure recunoaște suma datorată, angajându-se să achite suma totală „în cel mai scurt timp”. Angajament neonorat nici la această data.

Aceasta în condițiile în care, așa cum este consemnat în acțiunea deschisă de Ștefan Aloman, acesta precizează: „Am achitat întreținerea eu personal, deoarece penalităție erau foarte mari(13.500 lei n.r.)”.

În replică, la prima instanță, George Pădure a solicitat respingerea cererii familiei Aloman și cere instanței ca aceasta să plătească cheltuielile de judecată. Procesul continuă.

 

 

 

 

Cele mai citite

Eurostat: România, printre ţările UE cu cel mai mare deficit şi cea mai semnificativă creştere a datoriei în 2023

Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023,...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Alexandru Maxim, spectacol în Turcia! Românul a dat un gol și a pasat decisiv în victoria lui Gaziantep

Mijlocaşul român Alexandru Maxim a contribuit decisiv la victoria echipei sale, Gaziantep FK, cu scorul de 2-0, în fața formației Kasimpaşa, din etapa a...
Ultima oră
Pe aceeași temă