Sancțiuni de aproape 1 milion de lei în urma controalelor privind respectarea măsurilor pandemice

Lucrătorii MAI au întocmit și 9 dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Share

Rl online 0 comentarii

20.02.2021 - 14:45

În cursul zilei de vineri, 19 februarie, peste 16.800 poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri, precum şi angajaţi de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi reprezentanţi ai autorităţilor
locale au efectuat acţiuni de verificare a modului în care sunt respectate măsurile de protecţie sanitară.

Echipele mixte de control au gestionat 1.530 acţiuni punctuale şi 2.681 apeluri la SNUAU 112.

Astfel, au fost verificaţi peste 4.585 operatori economici, aproximativ 210 operatori de transport persoane, peste 9.100 obiective de interes, precum restaurante, terase sau fast food-uri. De asemenea, au fost verificate peste 81.000 persoane pentru respectarea măsurilor stabilite în context COVID -19.

În total, au fost aplicate 5.307 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 913.950 de lei.

Majoritatea, respectiv 4.679 de sancţiuni, au vizat nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măştii de protecţie sau nerespectarea distanţării fizice, cuantumul acestora fiind de peste 757.900 lei.

De asemenea, au fost aplicate aproximativ 607 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 145.000 lei, pentru nerespectarea de către agenţii economici, instituţii publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private, organizarea programului de lucru sau a transportului de persoane ori nerespectarea restricţiilor privind deplasarea
persoanelor.

Tot în cursul zilei de ieri, personalul MAI a întocmit 9 dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

La linia telefonică TELVERDE au fost primite 4 apeluri, acestea fiind direcţionate pentru verificări la nivelul municipiului Bucureşti şi a 3 judeţe.

Angajaţii MAI vor efectua şi în perioada următoare activităţi de control pentru prevenirea şi combaterea faptelor care favorizează răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Citește totul despre:

#controale #poliţia

Comentarii