Radu Soviani: Ce conţin, în realitate, filele 17 şi 18 din protocolul SRI cu Parchetul General

SRI admite că a prezentat public altceva decât originalul paginilor 17 și 18 ale Protocolului încheiat cu Parchetul General, dezvăluie analistul Radu Soviani.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 01.04.2018 - 21:55

,,Pentru adepții teoriei conspirației, atașez pagina 17 din protocolul declasificat cu PG. La scanarea color, apar pe verso stampilele de multiplicare xerox. Documentul a fost scanat alb-negru pentru ca stampilele de xerox nu făceau parte din documentul oficial. Adepții teoriei conspirației puteau să studieze documentul de la PG și se lămureau”, a anunţat, pe Facebook, purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, ca răspuns la prima postare pe blog a lui Radu Soviani.

Soviani subliniază însă că, prin compararea filelor protocolului - în varianta lui desecretizată, se observă o serie de diferenţe, care sugerează faptul că anumite file ar fi fost concepute la alte momente decât altele, deşi aparent fac parte dintr-un document unic.

"Semnătura generalului Coldea este semnificativ diferită față de cea care se presupune că ar fi fost făcută în aceiași zi, din exemplarul PICCJ. Ca și când cele 2 semnături ar fi fost făcute de aceiași mână, dar la un interval mare de timp: spre exemplu prima în 2009 iar a doua în 2018, fiind folosite INCLUSIV  pixuri diferite. Dacă ne uităm cu atenție, putem concluziona și că ștampilele care ar fi trebuit să fie identice, FOLOSESC ȘI TUȘURI DIFERITE", explică Radu Soviani.

Comentarii