Radu Budeanu, condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Hidroelectrica

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe omul de afaceri Radu Budeanu la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la trafic de influenţă în dosarul Hidroelectrica.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.08.2020 - 19:49

Tribunalul a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei pe care acesta l-a încheiat cu Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). „Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de DNA cu inculpatul Radu Ioan Budeanu. Condamnă pe inculpatul Radu Ioan Budeanu la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la cumpărare de influenţă. Suspendă condiţionat executarea pedepsei de 2 ani de închisoare aplicată inculpatului, pe un termen de încercare de 4 ani. Cu drept de apel”, se arată în minuta deciziei.

Pe 27 iulie, DNA anunţa că afaceristul Radu Budeanu, care controlează un grup de presă, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DNA în dosarul Hidroelectrica, în care este acuzat că a intermediat o mită de 5 milioane dolari, primită de fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea.

Potrivit DNA, Udrea a acceptat promisiunea făcută prin intermediari de Bogdan Buzăianu, în anul 2011, de a primi suma de 5 milioane de dolari pentru a-şi exercita influenţa asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei şi Hidroelectrica, în vederea menţinerii, în condiţiile deja negociate, a contractelor pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu compania producătoare de energie.

 

Comentarii