Mircea Negulescu

Procurorul Mircea Negulescu a fost exclus din magistratură

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a analizat, marți, situația procurorului Mircea Negulescu.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 30.01.2018 - 14:33

UPDATE 14,15: Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, marţi, excluderea din magistratură a procurorului Mircea Negulescu, au declarat surse citate de Mediafax.

Procurorul Negulescu este acuzat, printre altele, că a luat legătura cu un suspect în mai multe dosare.

-------------------------------------------

Secţia pentru procurori a CSM urmează să pronunţe, marți, o soluţie în privinţa abaterilor de care este acuzat procurorul suspendat Mircea Negulescu, informează Mediafax.

Potrivit articolului 100 al Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, sancţiunile ce pot fi aplicate magistraţilor, proporţional cu gravitatea abaterilor sunt: avertisment, diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunară brută cu până la 15% pentru o perioada de trei luni, mutarea disciplinară la o altă instanţă sau la un alt parchet sau, cea mai gravă, excluderea din magistratură.

Inspecţia Judiciară a demarat trei cercetări disciplinare în cazul magistratului, fiind suspectat că, printre altele, ar fi cerut unui alt procuror informaţii cu privire la unele interceptări dintr-un dosar. În spaţiul public au apărut mai multe înregistrări din discuţii pe care le-ar fi avut cu părţi din dosare, aceste aspecte constituind subiectul unor cercetări al Inspecţiei Judiciare.

În una dintre înregistrări, Mircea Negulescu îi cerea unui martor cu identitate protejată să semneze un denunţ împotriva omului de afaceri Sebastian Ghiţă, iar acesta din urmă îi spune că „anul trecut scriam de Cosma şi se duce nevinovat la puşcarie”.

Comentarii