Gabriela Scutea

Procurorul general a trimis un control la procurorii care s-au ocupat de fata incendiată

Procurorul general al României, Gabriela Scutea, a dispus un control privind activitatea procurorilor care s-au ocupat de cazul fetei de 17 ani care a fost incendiată de un recidivist.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

15.06.2020 - 23:59

"În contextul interesului generat în spaţiul public de cauza privind minora victimă a tentativei de omor prin incendiere din judeţul Mehedinţi, precizez că, pe baza informării preliminare transmise de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, am dispus efectuarea unui control cu privire la instrumentarea dosarului Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare în care au fost formulate acuzaţii de viol. Scopul controlului îl constituie clarificarea demersurilor realizate de la formularea plângerii şi până în data de 12 iunie 2020, în special în ceea ce priveşte actele referitoare la persoana vizată de acuzaţii", se arată într-un mesaj difuzat, luni, de procurorul general al României, Gabriela Scutea.

Procurorul general precizează că a solicitat şi Inspectoratului General al Poliţiei Române să facă verificări cu privire la activitatea polițiștilor care au lucrat la cazul fetei din Mehedinți.

Cu câteva zile înainte ca fata să fie incendiată, ea depusese plângere pentru viol, iar cazul ei era în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vânju Mare.

Agresorul fusese deja condamnat, în anul 1994, pentru uciderea a cinci oameni și a fost eliberat condiționat din închisoare în anul 2019.

Comentarii