Procurorii sunt timorați în fața politicienilor, susține europarlamentarul Rareș Bogdan

Procurorii români sunt timorați în fața politicienilor, a declarat, joi, europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.09.2020 - 17:14

Procurorii români sunt timorați în fața politicienilor, a declarat, joi, europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, cu prilejul unei vizite în judeţul Neamţ.

"În mod normal, în democraţie, hoţii stau la puşcărie. În România este democraţie, dar o parte din hoţi nu stau la puşcărie, stau în funcţii publice, pentru că au fost aleşi la un moment dat. Este extrem de important ca lucrurile să fie extrem de clar înţelese şi extrem de bine aşezate, ca oamenii să îşi recâştige încrederea în clasa politică şi în politicieni. În momentul în care cineva jefuieşte bugetul public şi este dovedit că a furat, a gestionat prost, a direcţionat bani către firme de casă, clientelare, locul lui nu poate fi decât la puşcărie. În România, situaţia este uşor ciudată, iar în momentul acesta observ o timorare - şi o spun extrem de clar - nepermisă din partea Parchetelor la adresa clasei politice şi administrative din România. Repet ca să fie foarte clar: observ o timorare nepermisă şi îi invit pe plângerile care sunt făcute şi pe sesizările cetăţenilor şi să iasă din vacanţă", a declarat, joi, Rareş Bogdan.

Comentarii