Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Procurorii fac percheziții la Sindicatul de la Metrou și la două Primării

Procurorii DNA fac 16 percheziții în București, miercuri, la sediul Sindicatului Liber de la Metrorex, sindicat al cărui lider este Ion Rădoi, la sediile a două Primării, precum și la o locuință din județul Prahova.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.07.2021 - 10:31

Procurorii DNA fac 16 percheziții, miercuri, 14 iulie 2021, la sediul Sindicatului Liber "Unitatea" de la Metrorex (USLM), sindicat al cărui lider este Ion Rădoi, la sediile a două Primării precum și la o locuință din județul Prahova.

Sediul USLM percheziționat este cel de la stația de metrou Piața Unirii.

Primăriile vizate ar fi cele ale Sectoarelor 3 și 5, iar locuința din județul Prahova i-ar aparține chiar lui Ion Rădoi, anunță postul de televiziune Digi24.

Acțiunea procurorilor ar fi legată de plângerea depusă de Ministerul Transporturilor cu privire la greva ilegală care s-a desfășurat, în primăvara anului 2021, la metrou. La acel moment, unii dintre angajații Metrorex, aflați în timpul liber, au venit de acasă, au intrat în stații și au blocat circulația trenurilor de metrou, iar drept consecință nici colegii lor aflați la serviciu n-au putut pune în circulație trenurile.

Circulația trenurilor de metrou a fost oprită pe parcursul unei zile întregi.

Conducerea Ministerului Transporturilor a depus plângere față de acea întrerupere neanunțată a lucrului.

Comentarii