Primele reacţii din Comisia SRI după publicarea protocolului de colaborare

Deputatul PSD Oana Florea a declarat că încă nu a apucat să parcurgă documentul, însă apreciază transparenţa de care au dat dovadă cele două instituţii.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

30.03.2018 - 12:08

"Este un pas important pentru democratia din România faptul ca ambele instituţii au fost de acord cu publicarea protocolulul. Pasul următor revine jurştilor, care vor verifica dacă protocolul respectă legile de funcţionare ale celor două instituţii. Dacă nu le respectă, şefii celor două instituţii trebuie să dea explicaţii. Cred că este de lăudat atitudinea transparentă. Plana un mister asupra protocolului. Pentru simplul fapt că ceva e secret, societatea îşi pune întrebări. De ce două instituţii care au două legi de funcţionare ar face un protocol secret?", a declarat Oana Florea la Digi 24.

Oana Florea a mai anunţat că protocolul va trebui discutat în biroul de conducere al Comisiei SRI.

Reprezentantul USR în Comisia SRI, Lucian Stanciu Viziteu, a declarat la Digi 24 că membrii comisiei aveau de cinci luni protocolul şi niciunul dintre ei nu a denunţat vreo ilegalitate. Acesta a mai precizat că a sesizat CSM pentru o opinie cu privire la legalitatea protocolului. Cât despre presiunile Guvenului pentru desecretizare, Stanciu Viziteu a afirmat: "Doamna Dăncilă doar face jocul penalilor din PSD."

Comentarii