Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Presă: Cine a impus Planul Minerva şi cine a profitat de pe urma lui

Planul Minerva a fost impus ]n România de Statele Unite, iar ulterior a fost îmbrătişat si de autorităţile Comisiei Europene, dezvăluie un articol publicat pe site-ul .luju.ro.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.03.2018 - 09:45

Potrivit acestei surse, americanii "au impus Planul Minerva socotind că astfel vor domina ţara politic şi economic, iar orice contact cu Rusia va fi blocat şi vor controla regiunea. Totul prin arma catuselor. Iar UE a achiesat, de aceea Rapoartele MCV au fost numai de aplaudare a instituţiilor de forţă şi nu au dedicat niciun rând despre existenţa abuzurilor".

Astfel, România ar fi fost "supusă unui experiment. I s-a impus în secret, prin servicii, să adopte strategii de acţiune penale, care au fost folosite de americani în ţările sud-americane, arabe şi africane. Totul a început cu acceptul tacit al preşedintelui Traian Băsescu, care era inculpat la preluarea mandatului în Dosarul Flota".

Ulterior, "fără nicio bază legală, fără ca legislaţia României să permită, SRI şi Parchetul General au semnat Protocolul de cooperare dintre Parchetul ICCJ şi SRI pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin in domeniul securităţii naţionale nr. 003064 din 04.02.2009 (act prin care SRI a fost introdus ilegal în activitatea de urmărire penală)".

În final, abia la 16 martie 2018, preşedintele Klaus Iohannis a confirmat oficial că nicio hotărâre a CSAT nu a decis încheierea de protocoale. Iar această declaraţie a şefului statului a însemnat "o lovitură teribilă pentru Binom".

Comentarii

loading...