16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPremierul Orban e chemat în Parlament să explice legăturile dintre Guvern și...

Premierul Orban e chemat în Parlament să explice legăturile dintre Guvern și fostul șef al Unifarm

“Premierul nu are dreptul să tacă, acuzaţiile sunt mult prea grave şi-l vizează direct şi personal. Trebuie să răspundă la mai multe întrebări pe care îl vedem că le evită şi la toate întâlnirile cu presa nu a răspuns la faptul că există o legătură directă între dumnealui şi administratorul firmei implicate în scandalul de corupţie”, a declarat, duminică, senatorul Radu Oprea (PSD).

“Trebuie, de asemenea, să lămurească aspectele relatate în mass-media, dacă a făcut acele intervenţii personale către directorul Unifarm, când i-a cerut să nu rezilieze contractul cu acea firmă, deşi măştile erau de proastă calitate. N-a răspuns niciodată la aceste acuzaţii foarte grave”, a mai susținut senatorul Radu Oprea despre premierul Ludovic Orban.

Acuzațiile la adresa actualului Guvern intervin după ce, în ultima săptămână, Adrian Ionel a fost suspendat din funcția de director general al Companiei Naţionale Unifarm, după ce fusese pus sub control judiciar de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind cercetat într-un dosar în care este acuzat de luare de mită.

Premierul Orban a declarat deja că Adrian Ionel a fost numit în fruntea Unifarm de Victor Ponta, pe vremea când era prim-ministru și ministru interimar al Sănătății.

Foarte interesant este faptul că, la acel moment, în anul 2012, Ponta nu a semnat personal numirea lui Adrian Ionel, ci l-a pus să semneze, în locul lui, pe Raed Arafat, care la acel moment era subsecretar de stat la Ministerul Sănătății.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă