Premierul Orban e chemat în Parlament să explice legăturile dintre Guvern și fostul șef al Unifarm

PSD îi cere premierului Ludovic Orban să se prezinte săptămâna viitoare în Parlament pentru a explica legăturile dintre Guvern şi fostul șef al Unifarm, acuzat de de corupţie.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

28.06.2020 - 17:29

"Premierul nu are dreptul să tacă, acuzaţiile sunt mult prea grave şi-l vizează direct şi personal. Trebuie să răspundă la mai multe întrebări pe care îl vedem că le evită şi la toate întâlnirile cu presa nu a răspuns la faptul că există o legătură directă între dumnealui şi administratorul firmei implicate în scandalul de corupţie", a declarat, duminică, senatorul Radu Oprea (PSD).

"Trebuie, de asemenea, să lămurească aspectele relatate în mass-media, dacă a făcut acele intervenţii personale către directorul Unifarm, când i-a cerut să nu rezilieze contractul cu acea firmă, deşi măştile erau de proastă calitate. N-a răspuns niciodată la aceste acuzaţii foarte grave", a mai susținut senatorul Radu Oprea despre premierul Ludovic Orban.

Acuzațiile la adresa actualului Guvern intervin după ce, în ultima săptămână, Adrian Ionel a fost suspendat din funcția de director general al Companiei Naţionale Unifarm, după ce fusese pus sub control judiciar de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind cercetat într-un dosar în care este acuzat de luare de mită.

Premierul Orban a declarat deja că Adrian Ionel a fost numit în fruntea Unifarm de Victor Ponta, pe vremea când era prim-ministru și ministru interimar al Sănătății.

Foarte interesant este faptul că, la acel moment, în anul 2012, Ponta nu a semnat personal numirea lui Adrian Ionel, ci l-a pus să semneze, în locul lui, pe Raed Arafat, care la acel moment era subsecretar de stat la Ministerul Sănătății.

Comentarii