Premierul i-a cerut ministrului de Interne să instaleze un TELVERDE pentru sesizări privind pandemia

Premierul Ludovic Orban a cerut, joi, ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, să pună în funcțiune un TELVERDE unde cetăţenii să ppată reclama încălcări ale regulilor privind combaterea pandemiei.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 08.10.2020 - 20:26

"Telverde să-l operaţionalizaţi şi să-l popularizaţi, să putem să direcţionăm controalele în funcţie de semnalele primite de la cei care au o participare civică în semnalarea încălcărilor regulilor de protecţie a sănătăţii", i-a cerut premierul Ludovic Orban ministrului de Interne Marcel Vela.

Șeful Guvernului a indicat mai multe instituţii care trebuie să execute controale în acest domeniu.

Instituțiile care trebuie să se implice sunt Ministerul de Interne, Inspecţia Muncii, Inspecţia de Stat pentru Controlul Traficului Rutier (ISCTR), Direcţiile de Sănătate Publică, ANSVSA, toate acestea urmând să asigure "mobilizare maximă în asigurarea respectării regulilor", a spus premierul Orban.

Anterior, vicepremierul Raluca Turcan recunoscuse că, chiar în instituțiile publice, inclusiv în serviciile de relații cu publicul, nu se respectă toate regulile în ceea ce privește protecția sanitară, mai ales în ceea ce privește portul măștii.

Comentarii