Foto: Arhivă

Polițiștii sunt puși să dea teste de integritate

117 angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost supuşi, în anul 2019, unor teste de integritate profesională, s-a anunțat la bilanțul pe anul 2019 al Direcției Generale Anticorupție (DGA) din MAI.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.02.2020 - 18:49

Dintre cei 117 angajați care au avut de susținut aceste teste, 112 au obținut rezultat pozitiv, adică și-au demonstrat integritatea profesională.

Trei angajați au "picat" aceste teste, iar în cazul altor doi angajați au rezultat indicii de abateri disciplinare sau de încălcări ale deontologiei profesionale, s-a anunțat la bilanțul DGA.

"În situaţia testelor de integritate cu rezultat negativ, au fost sesizate structurile de parchet pentru a dispune cu privire la oportunitatea efectuării de acte procedurale penale, în scopul probării activităţii infracţionale", a anunțat DGA.

Testul de integritate constituie o metodă de prevenire a corupţiei care oferă, pe de o parte, posibilitatea evidenţierii comportamentelor conforme ale persoanelor testate şi, pe de altă parte, crearea premiselor valorificării datelor obţinute în cadrul cercetării penale, în situaţia unor teste cu rezultat negativ, precizează un comunicat al DGA.

Comentarii