Polițiști români și francezi au blocat o rețea de prostituție cu fete atrase în stilul loverboy

Procurori DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat, marţi, şapte percheziţii domiciliare în România, în baza unui ordin european de anchetă emis de către autorităţile din Franţa.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

13.10.2020 - 18:42

Anchetatori din Franța și România au destructurat o rețea de prostituție și proxenetism în care fete din România ajungeau să fie exploatate sexual în Franța.

Astfel, procurori de la DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat, marţi, şapte percheziţii domiciliare în România, pornind de la un ordin european de anchetă emis de către autorităţile din Franţa.

Perchezițiile s-au realizat la domiciliile unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism şi spălare a banilor, informează DIICOT.

Procurorii susțin că, în perioada octombrie 2017 - septembrie 2019, membrii acestei grupări au comis fapte de trafic de persoane şi proxenetism pe teritoriul Franţei. Infractorii au recrutat tinere românce, mai ales din mediul rural, care proveneau din familii destrămate şi fără posibilităţi financiare, cărora le promiteau o viaţă lipsită de griji şi le seduceau - așa numita metodă "loverboy".

În final, fetele erau obligate să practice prostituţia şi să cedeze infractorilor sumele de bani obţinute.

După ce transportau fetele pe teritoriul Franţei, proxeneţii publicau anunţuri pe site-uri cu privire la serviciile sexuale prestate de către acestea şi tarifele practicate.

"Câştigurile obţinute, estimate la aproximativ 6.000 de euro/lună/fată exploatată, erau păstrate în totalitate de către membrii grupării, rareori fiind împărţite în mod egal cu victimele, care, dacă încercau să fugă, erau ameninţate şi agresate", precizează comunicatul DIICOT.

Comentarii