13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPolițiști români și francezi au blocat o rețea de prostituție cu fete...

Polițiști români și francezi au blocat o rețea de prostituție cu fete atrase în stilul loverboy

Anchetatori din Franța și România au destructurat o rețea de prostituție și proxenetism în care fete din România ajungeau să fie exploatate sexual în Franța.

Astfel, procurori de la DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat, marţi, şapte percheziţii domiciliare în România, pornind de la un ordin european de anchetă emis de către autorităţile din Franţa.

Perchezițiile s-au realizat la domiciliile unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism şi spălare a banilor, informează DIICOT.

Procurorii susțin că, în perioada octombrie 2017 – septembrie 2019, membrii acestei grupări au comis fapte de trafic de persoane şi proxenetism pe teritoriul Franţei. Infractorii au recrutat tinere românce, mai ales din mediul rural, care proveneau din familii destrămate şi fără posibilităţi financiare, cărora le promiteau o viaţă lipsită de griji şi le seduceau – așa numita metodă “loverboy”.

În final, fetele erau obligate să practice prostituţia şi să cedeze infractorilor sumele de bani obţinute.

După ce transportau fetele pe teritoriul Franţei, proxeneţii publicau anunţuri pe site-uri cu privire la serviciile sexuale prestate de către acestea şi tarifele practicate.

“Câştigurile obţinute, estimate la aproximativ 6.000 de euro/lună/fată exploatată, erau păstrate în totalitate de către membrii grupării, rareori fiind împărţite în mod egal cu victimele, care, dacă încercau să fugă, erau ameninţate şi agresate”, precizează comunicatul DIICOT.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un rapper iranian a fost condamnat la moarte

Rapper-ul iranian Toomaj Salehi a fost condamnat la moarte astăzi, 24 aprilie 2024. Starul este acuzat că are legătură cu tulburările din Iran din...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...
Ultima oră
Pe aceeași temă