16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPoliția Rutieră, la control după cazul pedofilului polițist

Poliția Rutieră, la control după cazul pedofilului polițist

“Şeful Poliţiei Române a dispus verificări cu privire la această persoană, dar şi a managementului structurii respective din care face parte”, a anunţat Georgian Drăgan.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Georgian Drăgan, a declarat, luni seara, că agentul de poliţie din cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei, reţinut după ce ar fi agresat doi copii în liftul unui bloc din cartierul bucureştean Drumul Taberei, a fost testat psihologic ultima oară în 2014, când a obţinut calificativele de “bun” şi “foarte bun”. Următoarea testare psihologică urma să fie efectuată abia în 2019.

“Aceste teste utilizate în cadrul Poliţiei Române nu pot însă identifica tulburările psihice”, a completat Georgian Drăgan.

Agentul de la Rutieră nu şi-a dat demisia până la această oră, iar poliţiştii verifică dacă poliţistul ar mai fi comis şi alte fapte de acest gen.

O persoană care l-a acuzat pe bărbat şi-a retras plângerea, astfel încât acesta nu a putut fi cercetat penal în cauza respectivă.

“Nu a fost începută acţiunea penală împotriva lui în niciun dosar penal astfel că el nu a putut fi pus la dispoziţie. Poliţiştii fac verificări care vizează toate lucrările ce l-ar putea viza, anumite lucrări mai vechi, pentru că unele nu au putut avansa din lipsa de probe. Colegii noştri efectuează cercetări pentru a-l putea trage la răspundere cât şi pentru celelate fapte pentru care e verificat. O persoană şi-a retras plângerea împotriva lui astfel că acţiunea penală nu a putut fi pusă în mişcare”, a declarat Drăgan.

Purtătorul de cuvânt al IGPR a precizat că bărbatul nu seamănă cu omul din imagini de aceea a fost nevoie de mai multe verificări.

Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...
Ultima oră
Pe aceeași temă