6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPercheziţii pentru destructurarea unei grupări de trafic de droguri

Percheziţii pentru destructurarea unei grupări de trafic de droguri

În data de 29.10.2020, din dispoziţia procurorului D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraş Severin, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş Severin, cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş Severin, Serviciul de Acţiuni Speciale Caraş Severin, Inspectoratul de Jandarmi Caraş Severin şi Grupării Mobile de Jandarmi Vlad Voievod Timişoara au organizat o acţiune constând în efectuarea a 21 percheziţii domiciliare – pe raza judeţelor Caraş Severin şi Timiş şi punerea în executare a 23 mandate de aducere.

Percheziţiile se efectuează într-un dosar de urmărire penală aflat în instrumentarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraş Severin, având ca obiect infracţiunea de trafic de droguri de risc şi operaţiuni ilicite cu substanţe susceptibile a a vea efect psihoactiv.

În fapt s-a stabilit că pe raza oraşului Moldova Nouă şi în localităţile din zona Clisurii Dunării acţionează mai multe persoane, care distribuie droguri de risc şi substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv.

În cauză există presupunerea rezonabilă că în rețeaua de distribuție de droguri ar fi fost atrași inclusiv minori.

De regulă, atât drogurile, cât şi substanţele susceptibile a avea efect psihoactiv erau achiziţinate de pe raza municipiului Timişoara şi revândute, cu sume cuprinse între 50-70 lei consumatorilor din zonă, inclusiv în rândul elevilor de liceu.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea confiscării, droguri de risc, sub formă de fragmente vegetale mărunțite, împachetate în folii de aluminiu (11 folii) sau păstrate în pungi și borcane, precum și tulpini și muguri de plante uscate, țigarete confecționate artizanal, obiecte folosite la prepararea și cântărirea drogurilor și peste 36.000 de țigarete, provenite din contrabandă.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşiri infracţiunilor de trafic de droguri de risc, deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu şi efectuarea de operaţiuni ilicite cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv.

Întreaga activitate a beneficiat de suportul tehnic al Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi Biroului de Analiză a Informaţiilor Caraş Severin.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă