Foto Arhiva

Percheziții la Teleorman într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

Poliţiştii fac percheziţii, miercuri, în Bucureşti şi în Teleorman, fiind vizate mai multe persoane şi firme suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu de 1,5 milioane de euro.

Share

Rl online 0 comentarii

04.04.2018 - 12:46

Conform Poliţiei Române, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice fac patru percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Teleorman, la locuinţele unor persoane cercetate pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, precum şi la sediile unor fime folosite în activitatea infracţională, anunță News.ro.

Anchetatorii spun că în perioada 2012-2016, reprezentantul unor societăţi comerciale ar fi făcut tranzacţii comerciale cu material lemnos (supuse regimului fiscal al taxării inverse privind T.V.A.), societăţile având ca furnizori firme "fantomă" controlate de această persoană, prin intermediul cărora ar fi fost transferate sume importante de bani.

Prejudiciul estimat cauzat bugetului de stat ca urmare a înregistrării şi declarării de operaţiuni fictive este de peste 1,5 milioane de euro.

Potrivit sursei citate, vor fi puse în aplicare două mandate de aducere, suspecţii urmând să fie audiaţi la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice.

Comentarii