Percheziții în Capitală, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare miercuri dimineaţa opt mandate de percheziţie domiciliară în Capitală şi în judeţul Ilfov şi cini mandate de aducere.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

28.03.2018 - 07:52

Potrivit unui comunicat de presă dat publicității miercuri dimineață, din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiţii, administratori de firme cu obiect de activitate în domeniul construcţiilor, folosind conturile a trei societăţi, cu comportament tip fantomă, au înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni economice reale, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Poliţia Sectorului 4. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.800.000 de lei. Suma supusă procesului de spălare se ridică la 4.700.000 lei.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Comentarii