5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPercheziții în București și mai multe județe într-un dosar de evaziune fiscală...

Percheziții în București și mai multe județe într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează, marţi dimineaţa, 6 percheziţii în Capitală şi în judeţele Ilfov, Mureş şi Constanţa, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul comerţului intracomunitar cu materiale de construcţii.

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES de DGPMB, din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiţii, reprezentanţi ai unor societăţi comerciale cu sediul pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Constanţa, Mureş şi Bacău, în perioada 2013 – ianuarie 2015, au înregistrat fictiv achiziţii de bunuri şi servicii în valoare de aproximativ 1.400.000 de lei de la societăţi comerciale cu comportament de tip “fantomă”, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la aproximativ 560.000 de lei, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este estimată la 1.700.000 de lei, mai precizează sursa citată.

Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 5.

Acţiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Mureş şi Constanţa şi de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă