16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPercheziții ale Poliției Capitalei într-un dosar de furt al mai multor trotinete...

Percheziții ale Poliției Capitalei într-un dosar de furt al mai multor trotinete electrice

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat, după ce cinci tineri ar fi sustras opt trotinete electrice.

La data de 27 octombrie 2020 poliţişti din cadrul Secţiei 13 au fost sesizaţi, prin plângere, de către un bărbat, reprezentant al unei societăţi comerciale cu obiect de activitate – închirierea de trotinete electrice, cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras opt astfel de trotinete, prejudiciul cauzat fiind estimat la 5.000 de euro.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta reclamată ar fi fost comisă de cinci tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani, aceştia folosind o aplicaţie pentru identificarea locaţiilor şi poziţionarea exactă a trotinetelor şi ulterior prin scoaterea din funcţiune a sistemului GPS, ar fi sustras opt trotinete, cât şi GPS-ul montat pe cadrul unei a noua trotinete, amplasate stradal, în zona sectoarelor 2 şi 3 din Capitală.

Astfel, s-a procedat la punerea în aplicare a trei mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti, în urma cărora au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză. Toţi cei cinci bănuiţi au fost conduşi pentru audieri la sediul secţiei de poliţie.

Din investigaţiile efectuate a rezultat că trotinetele sustrase ar fi fost valorificate pe raza judeţului Călăraşi, 5 dintre acestea fiind recuperate şi restituite persoanei în drept.

Cercetările sunt continuate de Secţia 13 Poliţie şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu tinerii în stare de reţinere.

Cele mai citite

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă