Patru angajați ai Ministerului de Interne au fost trimiși în judecată pentru cămătărie

Trei jandarmi și un comisar șef au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

16.07.2020 - 23:08

Colonelul Marian Corcodel, fost comandant al Bazei de Administrare şi Deservire a Jandarmeriei, şi adjunctul său, Daniel Iancu Preoteasa, au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT, fiind acuzați de cămătărie, delapidare şi constituire a unui grup infracţional organizat.

În același dosar au fost trimiși în judecată Georgică Adrian Băbănău, subofiţer de jandarmi, fost șofer al colonelului Corcodel, precum și comisarul - şef Octavian Cristescu, angajat în Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI) din Ministerul Afacerilor Interne. Acesta din urmă este acuzat că, folosindu-se de funcția deținută, i-a asigurat "protecţie" lui Corcodel.

Rechizitoriul procurorilor DIICOT afirmă că, începând cu anul 2011, colonelul Marian Corcodel, la acel moment comandant al UM 0260 (Baza de Administrare şi Deservire a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române), folosindu-se de influenţa pe care o exercita asupra unor subordonaţi şi uzând în mod nelegal de prerogativele funcţiei sale, a constituit un grup infracţional organizat la care au aderat persoane aflate în subordinea sa directă. Aceste persoane ar fi fost Daniel Iancu Preoteasa (şeful de stat major al UM 0260) şi subofițerul Georgică Băbănău. 

Procurorii susțin că scopul constituirii acestui grup a fost săvârşirea în mod repetat a unor infracţiuni de camătă şi delapidare. Victimele infracțiunilor ar fi fost subordonaţi ai colonelului Corcodel sau persoane din cercul său relaţional.

Comentarii