13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăORNISS susține că Baranga, anchetat de procurori, a fost doar angajat, nu...

ORNISS susține că Baranga, anchetat de procurori, a fost doar angajat, nu director adjunct

Laurențiu Baranga a fost doar angajat al insituției ORNISS, nu director adjunct, a precizat, duminică, Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat, citat de TVR.

Pe de altă parte, ORNISS confirmă că Baranga a fost timp de 11 ani angajat al ORNISS. Totuși, ORNISS susține că, în perioada 1 octombrie 2016 – 30 septembrie 2019, contractul individual de muncă al lui Laurențiu Baranga la ORNISS a fost suspendat, iar la data de 1 octombrie 2019, contractul individual de muncă al lui Baranga la ORNISS a încetat.

“Practic, în ultimii 4 ani calendaristici, domnul Baranga Laurențiu nu a mai avut nicio legătură cu ORNISS. În perioada în care domnul Baranga Laurențiu a activat în cadrul ORNISS nu a îndeplinit niciodată și sub nicio formă, calitatea de adjunct al conducătorului instituției”, au anunțat, duminică, reprezentanții ORNISS.

Informația furnizată de această instituție vine în contradicție flagrantă cu cele furnizate de Baranga, nefiind încă limpede care este adevărul. Astfel, într-un CV datat 11.04.2017, Laurențiu Baranga menționa despre el însuși că, din iulie 2009 până la acel moment, a avut funcția de Consilier / Adj. șef Serviciu / Director Adj.” la Guvernul României – ORNISS.

La momentul anului 2017, când redacta acest CV, ORNISS susține că Laurențiu Baranga avea deja contractul de muncă suspendat – fără însă a indica pe ce motiv era suspendat contractul.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă