Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Montreal, Canada - 11 martie 2020: logo-ul Organizației Mondiale a Sănătății asupra imaginii Coronavirus. Boala COVID-19 este o boală infecțioasă cauzată de sindromul coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății, condusă de un membru al unui partid declarat terorist de S.U.A.

OMS reprezintă instituția care gestionează și transmite principalele recomandări pentru a combate epidemia de coronavirus. O analiză OMS din surse publice prezintă lucruri neștiute despre reprezentanții OMS și despre scandalurile în care instituția a fost implicată în timp.

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

Actualizat: 02.05.2020 - 23:38

Într-o analiză publicată de Contra Mundum, aflăm lucruri neștiute despre cei implicați acum în supervizarea, recomandarea și combaterea epidemiei de Coronavirus.

Oamenii care decid în țările lor măsurile în caz de criză

OMS joacă un rol foarte pregnant prin membrii săi care au un cuvânt decisiv în politicile de sănătate ale țărilor din care provin. Astfel, de pildă, în actuala criză de coronavirus, în foarte multe țări, poate deloc surprinzător în cele care au luat cele mai dure măsuri, figurile principale fac parte din OMS. Astfel, în România, Raed Arafat, fost consultant pentru OMS între 2007-2008, și Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, au fost cele două personaje cheie în criza iscată de coronavirus. În Franța, principalul expert în problemă a fost profesorul Jérôme Salomon, reprezentantul Hexagonului la OMS. În Italia, responsabilul pentru măsurile draconice introduse acolo a fost în principal profesorul Walter Ricciardi, membru în comitetul consultativ al OMS Europa. În Spania, profesorul Fernando Simón Soria, la rândul său membru al OMS, a fost expertul numărul 1 al guvernului. În Marea Britanie, deși omul responsabil pentru gestionarea crizei din partea guvernului a fost expertul Chris Whitty, care nu a avut vreo implicare oficială de-a lungul timpului în OMS, cel care a decis în cele din urmă strategia de carantină a fost Neil Ferguson, care a făcut valuri cu estimarea sa de 500.000 de decese în cazul în care Marea Britanie nu adoptă tratamentul chinez. Ferguson este la rândul său consultant pentru OMS și de-a lungul timpului s-a făcut remarcat prin estimările sale apocaliptice complet eronate. Pe de altă parte, atât Whitty cât și Ferguson au primit de-a lungul timpului finanțări de zeci de milioane de dolari din partea Bill and Melinda Gates Foundation, care reprezintă cel mai important finanțator privat și al doilea cel mai important finanțator al OMS. Specialistul suprem din SUA, Anthony Fauci, face parte din the Global Preparedness Monitoring Board (GPMB), o organizație lansată în 2018 de OMS și Banca Mondială, pentru a pregăti răspunsul în eventualitatea unei criză de sănătate publică.

Chris Whitty - Marea Britanie

Neil Ferguson

În Marea Britanie, deși omul responsabil pentru gestionarea crizei din partea guvernului a fost expertul Chris Whitty, care nu a avut vreo implicare oficială de-a lungul timpului în OMS, cel care a decis în cele din urmă strategia de carantină a fost Neil Ferguson, care a făcut valuri cu estimarea sa de 500.000 de decese în cazul în care Marea Britanie nu adoptă tratamentul chinez. Ferguson este la rândul său consultant pentru OMS și de-a lungul timpului s-a făcut remarcat prin estimările sale apocaliptice complet eronate. Pe de altă parte, atât Whitty cât și Ferguson au primit de-a lungul timpului finanțări de zeci de milioane de dolari din partea Bill and Melinda Gates Foundation, care reprezintă cel mai important finanțator privat și al doilea cel mai important finanțator al OMS. 

Anthony Faucy

Specialistul suprem din SUA, Anthony Fauci, face parte din the Global Preparedness Monitoring Board (GPMB), o organizație lansată în 2018 de OMS și Banca Mondială, pentru a pregăti răspunsul în eventualitatea unei criză de sănătate publică.

Cine se află în fruntea OMS

 

Tedros Adhanom

Numele și figura lui Tedros Adhanom Ghebreyesus, președintele organizației, au devenit foarte cunoscute în ultimele două luni. Biografia sa nu este atrăgătoare. Dr. Tedros este primul președinte al OMS care nu este medic, dar chiar și acest amănunt pare nesemnificativ prin comparație cu participarea sa într-o organizație declarată teroristă de către guvernul SUA în anii ‘90 numită Tigray People's Liberation Front (TPLF). Într-un interviu pentru BBC, din 4 martie 2020, Tedros Adhanom a spus că a devenit membru al Frontului de Eliberare al Poporului Tigray (TPLF), în timp ce partidul s-a aflat la cârmele acțiunii de răsturnare din 1991 a dictatorului marxist al Etiopiei, Mengistu Haile Mariam. ,,Ca ministru al guvernului din 2005, a fost văzut ca fiind mai abordabil și mai prietenos decât unii dintre tovarășii săi mai austeri TPLF.” Notează BBC.

Practic, Tedron Adhanom s-a aflat printre conducătorii acestei mișcări care a preluat puterea în Etiopia, iar ulterior a deținut funcția de ministru al sănătății și de externe într-un guvern dictatorial, care a fost acuzat de Human Rights Watch (HRW) că folosea ajutoarele străine pentru le interzice unor grupuri etnice accesul la servicii publice de bază cum ar fi cele de urgență sanitară. Tot în calitatea sa de ministru al Sănătății, Dr. Tedros a fost acuzat că a mușamalizat în anul 2007 o epidemie de holeră pe care a redenumit-o „diaree apoasă acută”. În 2012, Dr. Tedros a fost numit ministru de externe al Etiopiei, în cadrul aceluiași regim politic dictatorial marxist, iar din această poziție s-a ocupat de extrădarea din Yemen a dizidentului politic britanic de origine etiopiană Andy Tsege. Despre Tsege, Dr. Tedros afirma că este tratat foarte bine în închisoare, dar după eliberarea sa, în urma presiunilor internaționale, Tsege a povestit cum a fost torturat zile la rând. În fine, în 2016, în urma unui protest iscat de exproprierea abuzivă și relocarea a 16.000 de etiopieni din regiunea Oromia, s-au iscat proteste masive soldate cu moartea a peste 400 de protestari și arestarea a 70.000 de oameni de către guvernul din care făcea parte și actualul șef al OMS, conform Human Rights Watch. Dr. Tedros a intrat chiar într-o polemică cu HRW pretinzând că au fost mai puține victime și că poliția era neînarmată, însă după cum se poate vedea din această filmare prezentată de HRW lucrurile par că au stat altfel.

Protestatari pașnici împușcați de forțele armate ale regimului Etiopian în Oromia (HRW).Forțele de securitate etiopiene au ucis peste 400 de protestatari și alții și au arestat alte zeci de mii în timpul protestelor răspândite în regiunea Oromia din noiembrie 2015. Interviurile Human Rights Watch în Etiopia și peste hotare cu peste 125 de protestatari, suporteri și victime ale abuzurilor au documentat încălcări grave ale drepturilor la libera exprimare și întrunire pașnică de către forțele de securitate împotriva protestatarilor și a altor persoane de la începutul protestelor din noiembrie 2015 până în mai 2016.

Un dictator sângeros, ambasador OMS al bunăvoinței

Porlamar, Venezuela. 17 septembrie 2016: Președintele Zimbabwe Robert Mugabe și președintele venezuelean Nicolas Maduro în cadrul ceremoniei de deschidere a Summit-ului Mișcării Nealiniate de la Porlamar, Venezuela

Una dintre primele măsuri luate de Dr. Tedros după numirea în funcție a fost numirea lui Robert Mugabe în calitate de ambasador OMS al bunăvoinței, într-un moment în care existau încă în vigoare sancțiuni împotriva sa din partea SUA și UE. Robert Mugabe, fostul dictator din Zimbabwe, s-a distins printr-un regim criminal în care au fost uciși zeci de mii de oameni iar alte milioane au luat calea exilului, prin prăbușirea completă a monedei și economiei naționale, prin distrugerea sistemului de sănătate publică. În decursul regimului său speranța de viață din Zimbabwe a scăzut de la 62 de ani în 1990, la 36 de ani în 2006. OMS a decis într-un final să renunțe la această numire, din cauza scandalului produs.

Relația privilegiată cu China și laudele aduse modelului chinez

Taiwanul a publicat o serie de emailuri trimise către OMS la finalul anului 2019 în care avertiza asupra unei epidemii în desfășurare în Wuhan. Mesajele au fost ignorate, iar China a recunoscut problema abia pe 20 ianuarie, în timp ce OMS susținea pe 12 ianuarie că nu există probe. La începutul lunii februarie, când proporțiile epidemiei începeau să se contureze, iar multe state se gândeau la măsuri de protecție prin interzicerea anumitor călătorii dinspre China, OMS se pronunța împotriva unor astfel de măsuri deoarece, conform dr. Tedros, „ar interfera inutil cu comerțul și călătoriile internaționale. Astfel de restricții nu au alt efect decât de a crește panica și stigmatul, dar cu puține beneficii pe partea de sănătate publică”. La nici o lună după această declarație, experții OMS de pe tot cuprinsul globului susțineau introducerea carantinei cu măsuri draconice, după modelul chinezesc, ignorând complet pe de altă parte, modelul taiwanez incomparabil mai soft; asta deși Taiwanul, aflat în apropierea epicentrului viral a înregistrat doar șase morți și 429 de infectați la o populație de aproape 23 de milioane de persoane. Despre relația OMS cu Taiwan puteți citi în articolul publicat de The Guardian.

Boardul științific al OMS este dominat de oameni cu conflicte de interese serioase

Din actualul consiliu de experți științifici ai organizației mai mult de jumătate și-au făcut publice potențiale conflicte de interese, conform declarațiilor de pe siteul OMS. În mai toate cazurile experții au primit granturi de la principalii producători sau finanțatori de vaccinuri: Bill and Melinda Gates Foundation, Merck & Co. (MSD), Gavi, the Vaccine Alliance, BMGF Global Health Scientific Advisory Committee, Pfizer, Novovax, GSK, Novartis, Gilead. În aceste condiții este mai mult decât legitimă chestionarea independenței specialiștilor OMS.

Scandalul gripei porcine și al vaccinurilor

În anul 2009 OMS declara pandemia de gripă porcină la recomandarea boardului științific, dominat și la acea vreme tot de experți subvenționați de producătorii de vaccinuri, precum Ab Osterhaus, care deținea procente la o firmă de vaccinuri (Osterhaus are 9.8% acțiuni la ViroClinics B.V) Dr. Friedrich Hayden, care primea stipendii de la Roche și GSK , sau Arnold Mondo care primea indemnizații de consultant și fonduri pentru cercetare de la Roche și GSK. Un alt nume interesant aflat în conflict de interese și care făcea parte din boardul științific al OMS în momentul declarării pandemiei era Neil Ferguson care avertiza pe atunci că gripa porcină va fi atât de severă încât vor trebui închise toate școlile. Mai târziu, s-a dovedit că Ferguson lucrase pentru compania Roche, cei care produceau Tamiflu, dar și pentru GSK Biologicals. Deși nu aveam premisele unei pandemii, (existau abia 1000 de cazuri), OMS a proclamat o apocalipsă care într-un final nu s-a materializat. În România, OMS estima sute de mii de morți, conform prof. Vasile Astărăstoae. Scandalul a ajuns în atenția Consiliului Europei care la inițiativa medicului și politicianului german Wolfgang Wodarg, președintele Comisiei de Sănătate din Consiliu și profesor la Universitatea din Flensburg, a declanșat o anchetă privind exagerarea pericolului de către experții OMS cu scopul de a vinde mai multe vaccinuri. „Aceste corporații au oamenii lor în funcții publice și trag sforile pentru ca să fie luate anumite decizii”, a afirmat Wodarg, care a dat exemplul lui Klaus Stohr, un membru de top al companiei Novartis care fusese în trecut oficial al OMS responsabil cu planurile pentru combaterea pandemiei. În anul 2009, OMS a recomandat ca toate țările să-și facă provizii de vaccinuri pentru a face față pandemiei, Marea Britanie cheltuind, de pildă, peste jumătate de miliard de lire sterline pentru achiziționare medicamentelor sugerate. Conform unor surse publice, profitul companiilor farmaceutice rezultat din declararea stării de pandemie a fost de opt miliarde de euro.

Efectele negative ale vaccinurilor recomandate de OMS

În 2009, după ce Organizația Mondială a Sănătății a recomandat folosirea vaccinului Pandemrix contra gripei porcine, zeci de persoane din Marea Britanie au început să se plângă că suferă de narcolepsie. Acuzațiile venite în cascadă au stopat atunci administrarea vaccinului, dar peste 100 de britanici au avansat ulterior cereri de despăgubire în urma problemelor medicale apărute. Studiile realizate de „British Medical Journal”și Agenția Europeană a Medicamentului au relevat că acei copii care au fost vaccinați cu Pandemrix au un risc de aproape 14 ori mai mare de a dezvolta narcolepsie decât copiii nevaccinați. Un alt vaccin recomandat atunci de OMS, Tamiflu, fusese interzis pentru administrare la copii în Japonia din 2007 din cauza efectelor colaterale, deși a fost admis apoi, cu precauții, de guvernul nipon în 2018. În anul 1988, OMS a publicat în prestigioasa revistă științifică „The Lancet” un studiu privind un vaccin pentru controlul sarcinii. Acest vaccin determina sistemul imun să dezvolte anticorpi împotriva hormonului (hCG) produs de corpul femeilor, necesar pentru menținerea sarcinii. Cu alte cuvinte, vaccinul în cauză determina un avort spontan. În anul 1996, Asociația Medicilor din Filipine a conchis că vaccinurile antitetanos administrate în cadrul programului de vaccinare al OMS din acea țară conțineau anticorpi hCG. La testele efectuate după, femeilor care au fost vaccinate și care au pierdut sarcina, s-a detectat prezența acelor anticorpi. O lucrare științifică publicată în octombrie 2017 de trei profesori universitari nord-americani ajungea, pe baza unor teste efectuate la mai multe laboratoare independente, la concluzia că OMS a folosit și în vaccinurile utilizate în Kenya acele substanțe care produceau sterilizare.

Corupție și ineficiență

Dr. Margaret Chan, director general al Organizației Mondiale a Sănătății stat la Hotel Palm Camayenne din Conakry, Guinea, cu peste 1000 de dolari pe noapte

Potrivit Washington Post, cheltuielile de deplasare ale staffului OMS însumau 200 de milioane de dolari în 2017. Associated Press susținea că în 2017 OMS a cheltuit mai mult pentru călătoriile celor 7000 de membri decât a cheltuit pentru combaterea malariei, tuberculozei, hepatitei, problemelor de sănătate mintală, SIDA și abuzului de substanțe. Spre comparație, Médecins sans Frontières, o organizație finanțată aproape în întregime privat are costuri de deplasare de 195.000 de dolari și a fost văzută ca fiind o organizație care a luptat mult mai eficient împotriva Ebola, de pildă, decât OMS. Nu este de mirare în acest context că Harvard’s Global Health Institute (HGHI) și the London School of Hygiene & Tropical Medicine (LSHTM) au ajuns la concluzia că OMS a eșuat complet în a gestiona criza de Ebola din Africa de Vest, unde doar în Guinea au murit 2500 de oameni. La momentul epidemei, îngrijorarea principală a OMS în zonă o reprezentau campaniile de marketing ale companiilor de țigări.
Chiar și anul acesta(conform tolo.ro) la întrunirea Executive Board din 3-8 februarie, niciunul dintre cele 39 de documente nu s-a referit la Covid-19, iar membrii au primit asigurări din partea dr. Tedros că răspândirea virusului va fi „minimă și înceată”. Printre aceste documente discutate în februarie, se afla și propunerea de majorare a salariilor OMS și a diurnelor cu 10%. Potrivit unei investigații ABC, care citează rapoarte de audit,  există la nivelul organizației mai multe scheme de fraudare masivă a fondurilor.

 

 

Comentarii