Opt cetăţeni turci, depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, ascunşi în pădure, opt cetăţeni din Turcia, care au trecut ilegal frontiera în România din Republica Bulgaria.

Share

Rl online 0 comentarii

06.03.2021 - 14:09

În data de 04.03.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Băneasa, judeţul Constanţa, acţionând în baza unor informaţii, s-au deplasat în proximitatea localităţii Făurei, unde au depistat cu ajutorul tehnicii de supraveghere, opt persoane ascunse în pădurea de la marginea localităţii.

În urma acţiunii, persoanele au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Băneasa pentru verificări şi efectuarea de cercetări stabilind că sunt opt cetăţeni turci, cu vârste cuprinse între 21 şi 32 ani, care au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria.

Din declaraţiile acestora a reieşit că intenţionau să ajungă în Germania şi că au fost călăuziţi pe teritoriul R. Bulgaria de doi cetăţeni bulgari, fiind transportaţi până în apropierea frontierei române.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, faţă de cetăţenii turci fiind aplicată măsura de nepermitere a intrării în ţară pentru 5 ani.

Cele opt persoane au fost preluate de către autorităţile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecerea Frontierei Ostrov, în baza Acordului de readmisie între România şi Republica Bulgaria.

Comentarii