Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Laura Codruța Kovesi (Foto: Arhivă)

Obiectiv al instituțiilor de forță: lichidarea presei independente

Curtea de Apel Ploiești i-a condamnat pe Mihai Gâdea, Bianca Nae, Mugur Ciuvică și Antena 3, în solidar, la plata sumei de 300.000 de lei (65.000 de euro), ca despăgubiri morale pentru Laura Codruța Kovesi, șefa DNA.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

22.03.2018 - 11:56

"Sunt nenumărate cazurile în care un reprezentant al statului pune presiune și timorează un jurnalist", subliniază un articol publicat, joi, de ziarul Evenimentul Zilei.

Cel mai recent caz prezentat în articol se referă la decizia de marți, 20 martie 2018, a Curţii de Apel Ploiești, care i-a condamnat pe Mihai Gâdea, Bianca Nae, Mugur Ciuvică și Antena 3, în solidar, la plata sumei de 300.000 de lei (65.000 de euro), ca despăgubiri morale pentru Laura Codruța Kovesi, șefa DNA.

Sentinţa de marţi apare după ce Kovesi i-a dat în judecată în civil, pentru o emisiune din 19 iunie 2014, în care Kovesi era acuzată că l-a favorizat pe Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu, în conflictul cu clanul Bercea Mondial.

"Dincolo de politica editorială a unui trust (sau a unui banal ziar de provincie), pentru că războiul dintre Antena 3 și DNA e palpabil și înverșunat până la saturație, dincolo de simpatiile sau antipatiile pentru unul sau altul dintre jurnaliști, dincolo de admirația sau dezaprobarea pe care o afișăm față de un personaj public sau față de un funcționar aflat în slujba societății, dincolo de caracterele „instrumentelor” manevrate de Puterea din spatele celor două tabere și, în sfârșit, dincolo de criteriile pe baza cărora a fost stabilită suma menită să repare moralul șefei DNA, jurnaliștii au obligația de a fi solidari cu alți jurnaliști. Pentru că atunci când statul și, mai ales, reprezentanții instituțiilor coercitive ale acestuia au puterea de a exercita o presiune ori de câte ori consideră că le este lezată imaginea personală, înseamnă că încălcarea libertății presei s-a consumat deja. Încălcarea libertății presei aduce, după sine, încălcarea libertății în general, exercițiu inadmisibil într-o țară democratică", subliniază articolul din Evenimentul Zilei.

Comentarii