Foto: Captură TV

O mașină de poliție în misiune s-a răsturnat iar o polițistă este rănită

O polițistă de 21 de ani a primit îngrijiri medicale și ar putea fi dusă la spital, după ce autospeciala de Poliție în care se afla s-a răsturnat.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.01.2020 - 11:03

Accidentul s-a produs pe Șoseaua Progresului din Sectorul 5 al Capitalei, în timp ce duba de Poliție se afla în misiune. 

Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Polițiștilor, a declarat, joi dimineață, că, în momentul accidentului, mașina avea în funcțiune toate semnalele prevăzute de lege (acustice și luminoase) dar cu toate acestea un alt autovehicul nu i-a acordat prioritate și a lovit-o din lateral. 

În total, în accident au fost implicate trei autovehicule - autospeciala de Poliție și două autoturisme, toate fiind avariate.

Șoferul mașinii care a lovit autospeciala de Poliție ar putea fi acuzat de vătămare corporală din culpă. În acest moment, polițista rănită, care se afla, în dubă, pe locul din dreapta șoferului, este în stare stabilă.

Dumitru Coarnă a precizat că mașina de poliție urma să preia câțiva arestați pentru a-i duce la Tribunal, la un proces. Dumitru Coarnă a admis că unul dintre factorii favorizanți ai acestui accident a fost și viteza mare cu care se deplasa mașina de poliție, viteză impusă de faptul că Poliția are prea puține mașini care pot executa asemenea misiuni.

"Din 27 de mașini, doar patru sunt funcționale", a subliniat Dumitru Coarnă.

Comentarii