Nelu Iordache

UPDATE - NELU IORDACHE ÎȘI PROTEJEAZĂ AFACERILE CU GUNOAIE DIN CĂLĂRAȘI

Asociația SUFLET FERICIT a transmis, la data de 17 august 2020, următorul drept la replică.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.08.2020 - 13:33

Drept la replica

Asociația SUFLET FERICIT este o organizație neguvernamentală, non-profit, apolitică, care luptă pentru protecția drepturilor omului și a mediului înconjurător.

În prezent asociația este angajată într-un demers de reclamare și aducere la cunoștința opinie publice a  gravelor neconformități și încălcări ale legii vizavi de desfășurarea activității de eliminare a deșeurilor la depozitul Vidra operat de societatea ECO SUD S.A.. Ca parte a acestei activități, societatea noastră a demascat grave deficiențe de construcție și exploatare a depozitului Vidra cât și ilegalitatea dreptului de utilizare a terenului pe care acesta este amplasat dar și ilegalitatea emiterii autorizației integrate de mediu pentru operarea acestuia depozit.

Ca urmare a investigațiilor și acțiunilor de contestare a acestei activități care amenință grav sănătatea populației și mediul înconjurător, asociația noastră a deranjat interesele societății ECO SUD S.A. și în prezent face obiectul unei puternice campanii de dezinformare prin articole defăimătoare la adresa acesteia.

Mascate sub forma unor acestor articolele de presă, sunt promovate, în scopul diseminării, informații false menite a discredita și prejudicia imaginea asociației astfel încât demersurile realizate prin apel către autorități să fie puse sub semnul întrebării și chiar respinse.

Această campanie este derulată din interesele societății ECO SUD S.A., prin publicarea informațiilor neverosimile privind asocieri cu oameni de afaceri și funcționari publici din cadrul autorităților publice, sub forma unor articole de presă cu titluri senzaționale, al cărui singur scop este denigrarea și defăimarea asociației și a muncii extraordinare depuse de voluntarii acesteia.

 

Scopul acestor acțiuni distrugerea reputației asociației și a demersurilor acesteia și îngreunarea comunicării cu instituțiile publice în scopul depunerii reclamațiilor neregulilor și deficiențelor activității societății ECO SUD S.A. la depozitul Vidra.  Articolele de presă defăimătoare sunt însoțite de asocieri fictive cu personaje politice, cu oameni de afaceri sau persoane din administrația publică pentru a crea impresia unei conspirații și a unor demersuri ilegale realizate de asociația noastră.

 

Cu toate că știrile sunt prezentate sub forma senzaționalului autorii nu reușesc să prezintă concret dovezi ale presupuselor fapte sau care sunt faptele ilegale și imorale de care este acuzată asociația.

 

Ținta acestor acuze false este de fapt îngreunarea comunicării asociației cu autoritățile publice și exercitarea unei presiuni asupra funcționarilor acestora pentru a tergiversa sesizările asociației. Încercarea de asociere cu reprezentați ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor precum doamna Dorina Mocanu nu este o coincidență, având în vedere că în această perioadă la nivelul Ministerului, sunt analizate, într-o comisie condusă de doamna Dorina Mocanu,  reclamațiile depuse de asociația noastră, dar și de alte asociații neguvernamentale, cu privire la ilegalitatea activității și autorizației de mediu a depozitului Vidra. Astfel, prin aceste articole se încearcă exercitarea unei presiuni asupra doamnei Dorina Mocanu în vederea emiterii unei decizii favorabile societății ECO SUD S.A..

 

Asociația SUFLET FERICIT dezminte aceste acuzații și informează opinia publică de această campanie intensă și sistematică de denigrare la adresa sa și asigură cetățenii că toate demersurile realizate au fost temeinic documentate și fundamentate și realizate în scopul demascării gravelor probleme de mediu care pun în pericol sănătatea populației și a mediului înconjurător.

 

Asociația SUFLET FERICIT

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Atât presa din România cât și presa internațională au publicat și publică în continuare o serie nesfârșită de articole prin care se arată că Nelu Iordache a fost trimis în judecată pentru nu mai puțin de cinci dosare de corupție privind fraude cu fonduri europene alocate pentru construcția autostrăzii Nădlac-Arad, pentru dare de mită, pentru prejudiciu la Poșta Română și două dosare de evaziune fiscală.

Din dorința de a proteja afacerea cu deșeuri, dar și dosarele în curs, au dus la înființarea de către Nelu Iordache a asociației Suflet Fericit, sperând într-o salvare prin mesaje publice ale societății civile.

 

ASOCIAȚIA SUFLET FERICIT ARE UN PION ÎN MINISTERUL MEDIULUI ÎN PERSOANA DORINEI MOCANU CARE FURNIZEAZĂ ASOCIAȚIEI INFORMAȚII SECRETE DIN INTERIORUL MINISTERULUI

Asociația Suflet Fericit deținută din umbră de Nelu Iordache are o particularitate care o diferențiază de alte ONG-uri: aceasta are ca membru un funcționar public important, pe Dorina Mocanu de la Ministerul Mediului care îi furnizează din interior toate informațiile instituției în schimbul unor venituri consistente.

Dar și Dorina Mocanu, ca și alți funcționari publici, este șantajată de Nelu Iordache, aceasta având depusă demisia în alb la secretarul general al Ministerului Mediului Teodor Dulceața, prietenul lui Nelu Iordache.

Astfel, dacă Dorina Mocanu nu execută ordinele, Nelu Iordache apasă pe butonul Teodor Dulceața cu care are întrevederi dese și conspirative în ultima perioadă și demisia în alb devine o demisie completată cu toate formalitățile “legale”care o vor ține la ușa ministerului pe Dorina Mocanu.

 

NELU IORDACHE FOLOSEȘTE ASOCIAȚIA SUFLET FERICIT ȘI PENTRU DENUNȚAREA FUNCȚIONARILOR PUBLICI ȘI A PARTENERILOR DIN AFACEREA CU GUNOAIE LA UN MOMENT POTRIVIT PENTRU AFACERIST

După denunțurile făcute de Nelu Iordache împotriva lui Ovidiu Silaghi, Elenei Udrea, Ancăi Boagiu, a lui Dan Voiculescu și a altor persoane, care au dus la diminuarea unor condamnări sau încetarea unor dosare de urmărire penală pentru omul de afaceri, acesta pregătește un nou set de denunțuri, de această dată împotriva propriilor parteneri din afacerea cu gunoaie, și a unor funcționari publici care au acceptat anumite avantaje speciale din partea acestuia. 

Prin denunțurile pregătite, Nelu Iordache vizează reducerea pedepsei în dosarul privind autostrada Nădlac – Arad, unde a primit o condamnare în prima instanță de șase ani și jumătate și reducerea pedepselor în celelalte dosare penale de corupție în curs de judecată.

Metoda folosită acum în lansarea denunțurilor este patentată și a avut succes și în alte situații similare când afaceristul a reușit să scape de acuzații sau a beneficiat de reducerea pedepselor în dosarele de corupție dând la schimb “un pește gras“ așa cum se obișnuia în astfel de situatii. Acum Nelu Iordache are în plasă mai mulți “pești grași“ aflați în diverse pozitii privilegiate în cadrul ministerelor sau administrațiilor publice ori ocupanți ai unor funcții publice importante.

Pionii principali folosiți de Nelu Iordache în obținerea de permise și autorizații sunt Cornel Brezuică, fostul președinte al Administrației Fondului pentru Mediu, Silvian Ionescu, fost șef al Gărzii Naționale de Mediu și doamna Tatiana Dimache, fostă angajată în Ministerul Mediului, care este împuternicită să distribuie mita la nivelul funcționarilor publici.

Pentru a putea fi șantajați, toate discuțiile care sunt purtate cu funcționarii publici sunt înregistrate și filmate de Nelu Iordache sau de doamna Tatiana Dimache prin intermediul unor tehnici speciale, folosindu-se ochelari, poșete sau nasturi care au dispozitive de filmare și înregistrare. Momentele principale în care se deschide geanta cu bani, pentru a convinge funcționarul public să facă abuzuri, este de asemena înregistrat și filmat în detaliu, fiind principala probă care va fi folosită în șantajul construit și pus în aplicare cu multe amănunte. De asemenea, toate convorbirile telefonice cu funcționarii publici sau partenerii din afacerile cu deșeuri sunt înregistrate și stocate în scopul folosirii ulterioare atunci cand va fi nevoie.

Ingineriile financiare și metodele creative de a deturna banii publici în folosul unui grup de interese și denunțarea partenerilor și a funcționarilor publici prin intermediul unui ONG în cazul lui Nelu Iordache prin asociația Suflet Fericit, reprezentată de director Trăistaru Cristina, au un efect antisocial puternic iar cetățenii și avertizorii de integritate au trimis memorii repetate către oamenii politici, către guvernanți, organele de control și către principalele publicații susținând încălcările repetate ale legii.

Comentarii