Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Negrițoiu, răsplătit de prietenii din multinaționale: angajat cu statut special la Ernst and Young

Compania de consultanță Ernst and Young, care face parte din celebrul cvartet “Big Four“, unde este inclusă și KPMG (vârful de lance în acțiunile de preluare ostilă a mai multor companii românești), a anunțat că l-a angajat pe postul de senior consultant pe Mișu Negrițoiu.

Eliza Avram 0 comentarii

Actualizat: 18.01.2018 - 10:37

Mișu Negrițoiu a fost președinte al Autorității de Supraveghere Financiară într-o perioadă în care patru firme de asigurare au ajuns în faliment.

Negrițoiu își îndeplinește astfel visul, mai ales că activitatea sa de la E&Y va fi una specială, pusă cel mai probabil în legătură cu propria firmă de consultanță, Mișu Negrițoiu and Partners.

La ultima conferință pe care a ținut-o ca președinte al Autorității de Supraveghere Financiară, înainte de a fi revocat după mai multe încercări eșuate, Mișu Negrițoiu spunea că va face în sfârșit “ceea ce îi place“, mai precis consultanță în domeniul financiar.

Iar una dintre societățile din “Big Four“, pe care Negrițoiu le-a apreciat și chiar sprijinit cu contracte din toate pozițiile în care s-a aflat, fie că a lucrat la stat, fie la privat, i-a oferit fostului președinte ASF posibilitatea de a-și îndeplini visul.

Mai mult decât atât, așa cum arată lucrurile  în acest moment, se pare că Negrițoiu va avea un statut extrem de special în cadrul Ernst&Young, deoarece va fi un angajat care își va dezvolta propria afacere în cadrul firmei de consultanță.

Omul sub conducerea căruia piața asigurărilor a experimentat cele mai mari șocuri din istorie și-a înființat recent o firmă de consultanță pe care a înregistrat-o la Registrul Comerțului sub denumirea Mișu Negrițo­iu&Partners.

Această firmă care se va ocupa de activități de private banking, adică administrarea averilor unor persoane cu bani, ar urma, cel mai probabil, să beneficieze de infrastructura și numele Ernst&Young, multinațională cu peste 150.000 de angajați.

„Sunt onorat că m-am alăturat echipei de profe­sioniști EY România și sunt convins că voi contribui la proiecte de anvergură, pe plan local și regional. Cred că, îmbinând experiența mea cu cea a echipei, vom reuși să obținem rezultate semnificative, cu valoare adăugată atât pentru companiile pe care le deservim, cât și pentru EY“, declară Negrițoiu în comunicatul emis de firma de consultanță.

Recompensă pentru omul prin care Guvernul Ponta a oferit companiilor străine monopolul asigurărilor, o piață care afectează 11 milioane de români

Cadoul făcut de Ernst&Young lui Negrițoiu vine  firesc în condițiile în care compania de consultanță este întotdeauna un antemergător, dar și unul dintre principalii parteneri și susținători ai companiilor multinaționale, iar Mișu Negrițoiu este cel care a pus pe tavă o întreagă piață acelorași corporații.

Așa cum a arătat recent „România liberă“, după falimentarea Astra, firmele multinaționale din asigurări au experimentat cea mai înfloritoare perioadă din istoria lor, împărțind „frățește“ contractele Astra, pe care tot ei le considerau toxice, pentru a motiva falimentul.

Acest transfer de active de la o firmă românească spre companii străine s-a realizat cu ajutorul nemărginit al lui Mișu Negrițoiu, care, ghidat  de Victor Ponta, a lucrat, la rândul său, prin intermediari, adică prin KPMG, pe care a susținut-o la cârma Astra cu orice riscuri, chiar și cu riscul a încălca legea.

Așa cum a procedat în multe alte situații, KPMG și-a făcut datoria și a distrus Astra Asigurări, iar acum a trecut la împărțirea rămășițelor, încercând să distrugă și „România liberă“.

Nici măcar nu a contat că din cauza acțiunilor lor în jur de 11 milioane de oameni  (n.red. – polițe de asigurare valabile la sfârșitul lui 2017) sunt astăzi afectați, fiind obligați să apeleze la o piață a asigurărilor care nu se mai comportă în parametrii normali. Nu a mai contat nici că, în primă fază, zeci de mii de firme de transport (n.red. – cel puțin 40.000 de firme plătitoare de RCA) și aproape 5 milioane de șoferi sunt nevoiți să plătească asigurări de 3-4 ori mai scumpe doar pentru că Negrițoiu și KPMG au dorit să sprijine companiile multinaționale.

Ca și Ernst&Young, KPMG face parte din grupul numit și „Big Four“, companii de consultanță care reprezintă interesele multinaționalelor și care au fost acuzate de fapte de corupție peste tot în lume.

Toate firmele de asigurare multinaționale prezente și în România apelează la serviciile celor patru mari (Ernst&Young, PricewaterhouseCoopers, Deloitte și KPMG), fără de care prezența lor pe piață probabil că nu ar fi tolerată.

De altfel, aceste societăți sunt interconectate și își oferă contracte una alteia, cum este și cazul KPMG, care a cooptat în falimentul Astra și Deloitte, plătindu-i sute de mii de euro pe analize care s-au dovedit incorecte.

Comentarii

loading...