Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu

România a propus zece procurori care să lucreze la Parchetul European, în subordinea Laurei Kovesi

România a propus zece procurori şi 20 de "specialişti de suport" care să lucreze la Parchetul European, a anunțat, miercuri, Ministerul Justiției.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.09.2020 - 03:27

România, prin Ministerul Justiţiei, a propus un număr de zece procurori şi 20 de "specialişti de suport", printre care poliţişti și personal auxiliar, care ar urma să lucreze la Parchetul European (EPPO), a anunțat, miercuri, un comunicat transmis de Ministerul Justiției.

Ca număr de procurori delegaţi, în raport cu cifrele neoficiale şi nedefinitive vehiculate până în prezent, România se plasează pe locul 5, cu un număr de 10 procurori, majoritatea statelor propunând doi procurori, cu excepţia a şase - opt state, între care şi România, care propun mai mult de doi procurori, a explicat Ministerul Justiției.

MJ a făcut aceste precizări pentru a respinge criticile conform cărora România ar bloca procesul de stabilire a numărului de procurori europeni.

Parchetul UE, cu sediul central la Luxemburg, ar trebui să înceapă să funcționeze înainte de finalul anului 2020.

Comentarii